Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Mevlüt Işık Anıldı

Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 28. yılında Cebeci Asri mezarlıktaki kabri başında anıldı.Gazeteci Işık için Ankara Gazeteciler Cemiyeti Ankara Asri mezarlıkta kabri başında bir tören düzenledi. 1948 yılında Kars’ta doğan Mevlüt...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazeteci Mevlüt Işık ölümünün 28. yılında Cebeci Asri mezarlıktaki kabri başında anıldı.
Gazeteci Işık için Ankara Gazeteciler Cemiyeti Ankara Asri mezarlıkta kabri başında bir tören düzenledi. 1948 yılında Kars’ta doğan Mevlüt Işık Başkent Gazetecilik Yüksek okulundan mezun olduktan sonra Kars’ta Ekinci ve Hizmete Öncü gazetelerinde sahip ve sorumlu müdür olarak çalıştı. 1977-1978 yılında Kars Radyo Müdürlüğü görevini yapan Işık daha sonra Tarım Bakanlığında ve Ankara Büyükşehir, Çankaya Belediyesi’nde Daire Başkanlığı ve müşavirlik görevinde bulundu. Ankara’da Akajans, Yeni İstanbul, Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman gazetelerinde görev yaptı.
Evli ve üç çocuk iki torun sahibi olan Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi iken 1 Haziran 1988 günü görevli olarak gittiği Büyük Ankara Oteli’nde meydana gelen menfur bir saldırı sonucu 40 yaşında hayata gözlerini yummuştu. Işık için hazırlanan törene Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yönetim kurulu üyeleri, gazeteci arkadaşları, yakınları ve ailesi katıldı.
Işık’ın kabir başında Kur’an-Kerim okunmasının ardından dua edildi. Törende Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, Mevlüt Işık ile beraber aldıkları bir saati oğlu Birkan Işık’a hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.