Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜ’nün Gagavuzya adımları yürüyüşe dönüşüyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah ile bir araya geldi.Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar,...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah ile bir araya geldi.
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Gagavuzya Cumhurbaşkanı İrina Vlah ile bir araya geldi. "2. Uluslararası Yatırım Formu" için Gagavuzya’nın Başkenti Komrat’ta bulunan Akpınar’a ziyaretinde, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Olgun Üstün de eşlik etti.
Gagavuzya Cumhurbaşkanlığı Makamı’nda gerçekleşen kabulde, işbirliği olanakları ele alınırken; Cumhurbaşkanı Vlah, Girne Amerikan Üniversitesi’nin ve yan kuruluşlarının ülkelerine gösterdiği ilgiye, Kurucu Rektör Serhat Akpınar nezdinde teşekkür etti. Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nin, arzu ettikleri hızdaki sosyoekonomik kalkınma amaçları için istikrar içeren yabancı yatırımcı ve yatırım gücüne ihtiyacı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Vlah, GAÜ gibi; uluslararası yetkinliğini ve gücünü kanıtlamış kurum ve organizasyonların, Gagavuzya’daki olası yatırımlarının önünü açabilmek için, gerekli yasal alt yapıyı da hazırladıklarını vurguladı.
"Yüzümüz hem açık hem de dünyaya dönük"
Akpınar ise Cumhurbaşkanı Vlah’ın sıcak kabulünden ve sergilediği dostça yaklaşımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkürlerini iletti. Akpınar, "Cumhurbaşkanı Sayın Vlah bizi, Gagavuzya topraklarında hep büyük içtenlik ile karşılamıştır. Ben de, beraberimdeki çalışma arkadaşlarım ile birlikte, bir kez daha bu topraklarda olmaktan dolayı mutluyum, mutluyuz. GAÜ’nün yüzü dünyaya dönüktür. Ne mutlu ki; bunu yaparken de bizim yüzümüz apaçıktır. Bütün bu anlamlar çizgisinde, Gagavuzya, Moldova ve diğer ülkelerde varlığımızı sürdürüyoruz. Gagavuzya’ya öğrenci taşımak, bu oranda yurt yapmak gibi düşüncelerimizi, her adımda işbirliği olanağı arayan Gagavuzya yönetimi ile paylaşıyoruz. Ben, başta Cumhurbaşkanı Sayın İrina Vlah’ın ve Gagavuzya Hükümeti’nin, kalkınma adına ortaya koydukları çabaları takdirle karşılıyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.