Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastronomi pullara taşındı

PTT AŞ, ’UNESCO Şehirler Ağı Gastronomi kenti Gaziantep’ konulu anma pulunu tanıttı.Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerleri arasında özel bir önemi bulunan Gaziantep Mutfağı, 2015’te UNESCO Gastronomi Şehirler Ağı’na katılmıştı....

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PTT AŞ, ’UNESCO Şehirler Ağı Gastronomi kenti Gaziantep’ konulu anma pulunu tanıttı.
Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerleri arasında özel bir önemi bulunan Gaziantep Mutfağı, 2015’te UNESCO Gastronomi Şehirler Ağı’na katılmıştı. PTT AŞ, bu unvanı pullara taşıdı. Artık pullarda Gaziantep’in yemek resimleri yer alacak.
Yeni pulların tanıtımını PTT Gaziantep Başmüdür Vekili Salim Kaplan yaptı. Gaziantep Merkez PTT şubesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan PTT Gaziantep Başmüdür Vekili Salim Kaplan, “Bugün PTT camiası olarak marka şehrimiz olan Gaziantep’in her yönden öncülük yaptığı gibi, UNESCO tarafından da 2015 yılında Gastronomi Şehri seçilmesi nedeniyle genel müdürlüğümüz olarak bu konuda pul basımı yapılmıştır. Genel müdürümüzün katkılarıyla yaptırılan ve şuanda hizmete sunulan pulu takdim ediyorum. Ayrıca bu konuda şehrimizi tanıttığı için genel müdürümüze de teşekkür ediyoruz. Şuanda Gastronomi şehri konulu pulumuz, Gaziantep’in yemeklerinde de ünlü olduğu gibi bu yemeklerden bazılarını bu pullarda sergiliyoruz. Bu pulu bugün hizmete sunduk. Milletimize hayırlı olsun” dedi.
PTT Gaziantep Başmüdür Vekili Salim Kaplan, ayrıca aşure gününün hayırlara vesile olmasını dileyerek, Şahinbey Belediyesinin hazırladığı aşureyi PTT çalışanları ve müşterilere dağıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.