Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gastronomi firmaları ve STK’larından Mengen’e büyük yatırım

Gastronomi sektörünün önemli firmaları Ekol Food, Big Chefs ve STK’ları TAŞPAKON, ASOMDER, Mengen-Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bir araya geldi.Türkiye gastronomisinde gelecek neslin yetişmesi adına önde gelen eğitim merkezlerinden Mengen-Aşçılar...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gastronomi sektörünün önemli firmaları Ekol Food, Big Chefs ve STK’ları TAŞPAKON, ASOMDER, Mengen-Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bir araya geldi.
Türkiye gastronomisinde gelecek neslin yetişmesi adına önde gelen eğitim merkezlerinden Mengen-Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için firmalar ve STK’lar elini taşın altına koyuyor.
“Mengen Aşçılık ve Mesleki Eğitimde Yeni Ufuklar” projesi kapsamında Ekol Food, Big Chefs, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Aşçılık Okulu Mezunları Derneği bir araya geliyor. 2016- 2017 eğitim öğretim yılı boyunca projeye destek veren kurumların profesyonel şefleri Mengen - Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine dünya mutfağı, yerel mutfak, ürün eğitimi gibi konu başlıklarında  haftada 2 gün eğitimler verecek.
İlgili projenin protokol imzaları ise Ekol Food Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bilen, Big Chefs Restoranları Mutfak Koordinatörü Murat Aslan, TAŞPAKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı  Doğan Yıldırım, ASOMDER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Demirçakmak, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdür Salih Celepci, Mengen - Aşcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Abdurrahman Eraslan katılımıyla HOSTECH by TUSİD Fuarı’nda FoodinLife Gastronomi Yayınları standında gerçekleşti.
Projeye ana gıda destekçisi ve şefleriyle katılan Ekol Food adına söz alan Ekol Food Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bilen, kendisinin de aynı okuldan mezun olduğunu dolayısıyla Mengen’in ve lisesinin ayrı bir öneme sahip olduğunu açıklarken, projede yer aldıklarından mutluluk duyduklarını açıkladı. Eğitim programına şefleriyle katılan Big Chefs ürün eğitimiyle yer alırken TAŞPAKON yöresel mutfak, ASOMDER ve Ekol Food ise dünya mutfağı kategorilerinde şefleriyle eğitimde yer alacak.
Mengen - Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Bilgehan Özay, Anıl Efe Çam, Emre Can Durgut kendilerine destek olan firma ve STK’lara teşekkür ederken, bu proje ve eğitimlerle kendilerini daha da geliştireceklerini söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.