Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluştu

Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor etkinliğinde İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerle bir araya gelen eski futbolcular Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor etkinliğinde İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerle bir araya gelen eski futbolcular Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu’nun genç hükümlülerle yaptıkları gösteri maçı 5-5 beraberlikle sona erdi.
Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor etkinliğinde bir dönem A Milli Futbol Takımı forması giyen efsaneleşmiş futbolcular, çocuk hükümlü ve tutuklularla bir araya geldi. İlk olarak genç hükümlülerin sorularını yanıtlayan Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu’dan oluşan takım, İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklulardan oluşan takımla dostluk maçında bir araya geldi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru’nun da izlediği etkinliğin amaçlarını anlatan İzmir Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, “Bu projeyle, çocuklarımızın ufuklarını açmak bundan sonraki hayatlarına yön vermek amacıyla destek sağlıyoruz. Çocuklar kendini ispatlamış kişilerden etkileniyor. Biz de bu manada projeye önem veriyoruz” dedi.
“OLABİLECEK EN ZOR YERDELER”
“Kötü hayat yoktur, kötü arkadaş vardır” diyen Hami Mandıralı, hayatta insanın karşısına iyi insan da kötü insan da çıktığını belirterek "Bunlar hep insanlar için olan şeyler. Bugün moral ve motivasyon için buraya geldik. Genç kardeşlerimizle bir araya geldik, sohbet ettik” dedi.
Kendileri açısından çok güzel bir organizasyon olduğunu kaydeden Ali Gültiken de “Evlatlarımıza dokunabilmek, hayatın içerisinde iyi model oluşturabilmek çok önemli şey. Çocuk olarak hayatın bulunabilecek en kötü noktasındalar, yani buralar zor yer. Hayatın gerçeklerine vakıf olmadan hata yapmışlar hepimizin yaptığı gibi ama onlar biraz daha fazla büyüğünü yapmış ve bu durumun içerisinden çıkış yolu arayan güzel yürekler” diye konuştu.
“ALLAH HERKESİ KURTARSIN”
İlk defa bu tarz bir organizasyona katıldığını belirten Ergün Penbe ise “Keşke daha önce de organizasyonlara katılabilseydim. Son derece mutluyum. Buradaki insanlara moral olabildiysek ne mutlu bize” dedi.
Hayatının bir bölümünde cezaevinde kalan Tanju Çolak, bugünkü şartların çok daha iyi olduğunu söyledi. 22-23 ay ceza evinde kaldığını belirten Çolak, “O günlerden bugüne 22 yıl geçmiş. Teknoloji anlamında dünya değişmiş. Herkes kendi odasında kalıyor, eksik şeyleri yok ama Allah kurtarsın. 1994’ten bu yana anlattıklarım övgü dolu belki ama Allah düşmanımı dahi buraya düşürmesin. Allah herkesi kurtarsın” temennisinde bulundu.
EFSANELER ZORLANDI
Bir dönem Türk futboluna damgasını vurmuş Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu’dan oluşan takımla, genç hükümlülerden oluşan takımın mücadelesi nefes kesti. Efsane futbolcular, genç hükümlüler karşısında her ne kadar zorlandılarsa da maç 5-5 beraberlikle bitti. Maçın sonunda çocuk hükümlüler, ünlü futbolculardan imza alma yarışına girdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.