Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frigler’den Cumhuriyet’e balon yolculuğu başlıyor

Ankara’nın Polatlı Belediyesi’nin projesi ile artık Gordion Antik Kenti ve Sakarya Meydan Muharebesi rotaları havadan balonla gezilebilecek. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “27 Eylül tarihinde Ankara’dan gelen misafirlerimizin...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’nın Polatlı Belediyesi’nin projesi ile artık Gordion Antik Kenti ve Sakarya Meydan Muharebesi rotaları havadan balonla gezilebilecek. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “27 Eylül tarihinde Ankara’dan gelen misafirlerimizin katılımı ile büyük bir şölen havasında projemizin startını hep birlikte vereceğiz. 1 Ekim tarihinden itibaren ise balonumuz hem Polatlı’dan hem de ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerin hizmetinde olacak” dedi.
Polatlı Belediyesi, bir ilke daha imza atarak Polatlı’da balon turizmini başlatıyor. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın projesi ile 2015 yılı başlarından beri devam eden çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık bir yıldır Ankara Kalkınma Ajansı, Türk Hava Kurumu, Gökçen Havacılık ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile görüşmeler sürdürüldü. THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş ile Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın dün imzaladığı protokolle balon turizmi için start verildi.
Gordion Antik Kenti ve Sakarya Meydan Muharebesi rotaları üzerinde gerçekleştirilecek olan uçuşlar ile Polatlı’ya gelen misafirler, tarihe gökyüzünden tanıklık edecekler. Proje ile Polatlı, Kapadokya ve Pamukkale’den sonra Türkiye’nin üçüncü balon merkezi olacak. 27 Eylül tarihine kadar gerçekleştirilecek olan deneme uçuşlarının ardından Gordion’da yapılacak olan dev açılış töreni ile balon turizmi başlayacak. 27 Eylül Salı günü saat 18.00’de Gordion’da gerçekleştirilecek olan dev açılış töreni kapsamında konser ve balon turu düzenlenecek. 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA), uçuşlara ücretsiz olarak katılmak isteyen vatandaşlar için rezervasyonları kabul edecek.
“Balon turizmi şehrimizin tarihi tanıtımına büyük katkı sunacaktır”
Başkan Mürsel Yıldızkaya, “Uzun bir dönemdir çalışmasını yürüttüğümüz bir projemizde daha mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Her fırsatta Polatlı’nın tarihi potansiyelinin önemini vurguluyoruz. Bir tarafta Frig medeniyetinin başkenti Gordion’a, diğer tarafta Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği topraklara sahibiz. Seçim döneminde de bu tarihi alanların önemini ve bu alanlardan iyi yararlanılamadığını söylemiştik. Yaklaşık bir yıldır eşi benzeri olamayan tümülüslerin ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği alanların üzerinde bir balon yolculuğu projesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün THK Gökçen Havacılık Genel Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol neticesinde bu projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu akşam itibarı ile bir deneme balonu Polatlı’ya gelecek. 27 Eylül tarihinde ise Ankara’dan gelen misafirlerimizin katılımı ile büyük bir şölen havasında projemizin startını hep birlikte vereceğiz. 1 Ekim tarihinden itibaren ise balonumuz hem Polatlı’dan hem de ülkenin dört bir yanından gelen misafirlerin hizmetinde olacak. İnanıyorum ki çevresinde Eskişehir, Konya gibi büyükşehirlerin bulunduğu başkent Ankara’nın hemen yanı başındaki Polatlı’da balon turizmi büyük ilgi ve alaka görecektir. İlgi ve alaka arttığı sürece balon sayımızı da arttırmayı düşünüyoruz. Balon turizmi Polatlı’nın tarihi tanıtımına büyük katkı sunacaktır. Ankara Kalkınma Ajansı’na, Türk Hava Kurumu’na, proje ofisimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Balon turizminin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.