Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault:

Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Fransa...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki konteyner kentte yaşayan Suriyeli vatandaşlarla bir araya geldi. Suriyeli çocukların eğitim gördüğü ana sınıfta öğrencilerle buluşan Jean-Marc Ayrault’ı Suriyeli minik çocuklar “Ölürüm Türkiyem” türküsüyle karşıladılar.
Suriyeli vatandaşlarla bol bol sohbet eden Jean-Marc Ayrault, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Suriye’nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.
“Esed müttefiki Rusya’nın yardımıyla savaşı sürdürüyor”
Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Jean-Marc Ayrault, Beşşar Esed’in, müttefiki Rusya’nın desteği ile Suriye’de savaşı sürdürdüğünü açıkladı. Jean-Marc Ayrault, “Ancak ne yazık ki Beşşar Esad’ın bugün tamamen bir savaş içerisinde olduğunu görüyoruz. Rusya gibi müttefiklerinin yardımıyla da bu savaşı sürdürüyorlar. Halep bombalanıyor ve bir trajedi yaşanıyor. Dolayısıyla başta Fransa olmak üzere uluslararası toplum bu katliamı durdurmak için elinden geleni yapmalıdır. Bu katliamı durdurmak için her şeyi yapmamız gerekiyor. Maalesef birkaç günlük aradan sonra bombalar yeniden patlamaya başladı. Buradaki asıl amaç Halep’i düşürmek belki ama bunun çok önemli bir insani bedeli var. Rejim, muhaliflerin elindeki toprakları da geri almak istiyor. Her geçen gün barış uzaklaşıyor ama her zamankinden daha fazla barışa ihtiyacımız var. Silahlar ile değil ancak müzakereler ile barışa ulaşabiliriz. Bombaların altında umutsuz bir şekilde insani yardım bekleyen insanlar varken müzakere yapamayız” dedi.
“Kendi halkına savaş açan kişiyi durdurmalıyız”
Jean-Marc Ayrault Fransa’nın Birleşmiş Milletlerden, Suriye’de DAEŞ ve Esad rejimi tarafından kullanılan kimyasal silahların kınanmasını isteyeceğini söyledi Jean-Marc Ayrault, “Rejim kendi amaçları için en kötü olanakları kullanmaya devam ediyor. Kimyasal silahlar kullanıldığı Birleşmiş Milletler Araştırma Komisyonu tarafından teyit edildi ve yeni öğrendik. Fransa’nın isteği, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin raporundan sonra, Suriye rejimi ve DAEŞ tarafından kimyasal silah kullanılmasının kınanmasıdır. Umuyoruz ki bu kararımız veto ile karşılaşmaz eğer herhangi bir veto ile karşılaşırsak kimyasal silah kullananlar ile veto eden ülkeler arasında suç ortağı vardır. Suriye konusunda seferber olup elimizden geleni yapmalıyız. Kendi halkına karşı bu savaşı açan kişiyi durdurmalıyız. Bombaları susturup barış müzakerelerini başlatabilmeliyiz” ifadelerini kullandı.
“Nihai amacımız barışı getirmektir”
Mültecilerin ağırlanması konusunun son derece insani bir dayanışma ve sorumluluk olduğunu belirten Jean-Marc Ayrault, “Savaştan dolayı insanlar ülkelerini terk ettiler. Bizim buradaki nihai amacımız savaşı durdurarak ülkelerine barışı getirmektir. Burada görüştüğüm Suriyeli vatandaşların hepsi bir gün ülkelerine geri dönmek istediklerini söylediler. Ancak maalesef savaş devam ediyor. Bazıları beş yıldan beri ülkelerinden uzakta yaşadıklarını ifade ediyorlar. Her ne kadar burada tatmin edici şartlarda yaşasalar da hepsinin umudu bir gün ülkelerine geri dönmektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.