Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fotoğraflarla AKUT’un 20 yılı

Türkiye’nin alanında öncü ve lider kuruluşu olan AKUT’un 20 yıllık tarihi boyunca yaşanan gerçek olayları yansıtan fotoğraflardan oluşan, “Türkiye’nin AKUT’u 20 yaşında” isimli fotoğraf sergisi, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin alanında öncü ve lider kuruluşu olan AKUT’un 20 yıllık tarihi boyunca yaşanan gerçek olayları yansıtan fotoğraflardan oluşan, “Türkiye’nin AKUT’u 20 yaşında” isimli fotoğraf sergisi, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde açıldı.
Doğa kazalarında ya da doğal afetlerde başı dertte olanlara en kısa sürede ulaşmak amacıyla 1996 yılında kurulan AKUT’un hayat kurtarmayla dolu 20 başarılı yılının adeta özetlendiği, 70’den fazla fotoğraftan oluşan sergi 17 Ağustos depreminin yıldönümünde Le Meridien İstanbul Etiler Otel’de açıldı. Tamamen gönüllülük esasıyla çıktıkları bu yolda, yüzlerce hikayede binlerce kişiye dokunan AKUT’un kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, ünlü sanatçı Atilla Atasoy, Tiyatro ve dizi oyuncusu Şahnaz Çakıralp ve Jeff Hakko gibi iş ve cemiyet dünyasından önemli isimler katıldı.
“Türkiye’nin AKUT’undan hayat fotoğrafları”
Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, tamamen gönüllülük esasıyla çıkılan bu yolda 2 bin 200 gönüllüsü ile binlerce umut hikayesi yazdıklarını hatırlatarak, toplumumuzdaki AKUT sevgisinin ve güveninin en büyük güçleri olduğunu vurguladı.Türkiye’nin ilk arama-kurtarma derneği olan AKUT’un 1999 Marmara depremiyle geniş kitlelerce tanınmaya başladığını belirten Nasuh Mahruki “Çok üzücü günler ve büyük kayıplar yaşadık ama tek yürek olduk. İşte bu his de AKUT ruhunu yansıtıyor. Kurulduğumuz günden bu yana 2 binden fazla kişiye hayata tutunmaları için destek olduk. Binlerce farklı hikayeye şahitlik ettiğimiz 20 yıl boyunca biriktirdiğimiz fotoğrafları şimdi sizlerle paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu minvalde bizlere destek veren ve vermeye devam eden kişi ve kurumlarımıza, tüm halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.