Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Forum Kayseri’de gerçeği aratmayan tatbikat

Forum Kayseri tarafından düzenlenen tatbikat izleyenlerden tam not aldı. Polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekiplerinin katıldığı tatbikatta, şüpheli paket kontrollü bir şekilde patlatıldı ve temsili çıkan yangın kısa süre içerisinde söndürülerek...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Forum Kayseri tarafından düzenlenen tatbikat izleyenlerden tam not aldı. Polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekiplerinin katıldığı tatbikatta, şüpheli paket kontrollü bir şekilde patlatıldı ve temsili çıkan yangın kısa süre içerisinde söndürülerek yaralılara müdahale edildi.
Forum Kayseri tarafından alışveriş merkezinde yaşanabilecek olası bir yangın ve güvenlik alarmlarına müdahalenin kısa zamanda yapılması için tatbikat düzenlendi. Açık otoparkta düzenlenen tatbikata, polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekiplerinin yanı sıra Forum Kayseri’nin güvenlik ekipleri katıldı.
Tatbikatta, bir güvenlik görevlisi tarafından otopark içerisinde bulunan şüpheli çanta, polis ekiplerine haber verildi. Polis ekipleri gelen kadar çantanın etrafında güvenlik önlemi alan ekipler, vatandaşları da alana yaklaştırmadı. Polis ekipleri geldikten sonra, çantanın etrafına güvenlik şeridi çekti ve bomba imha uzmanları çantayı inceledi. Şüpheli çanta, incelemenin ardından kontrollü bir şekilde patlatıldı.
Tatbikatta ayrıca, Forum Kayseri’nin alt kısmında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa süre içerisinde yangına müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına alarak mahsur kalanları da kurtardı. Bu sırada alışveriş merkezinin içerisinde zehirlenen kişilerin bulunduğu ihbarını alan sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından zehirlenenleri ambulansa taşıdı.
Tatbikat hakkında bilgiler veren Forum Kayseri Genel Müdürü Ali Kabakçı, "Alışveriş merkezimizde acil durum ve yangın durumunda oluşabilecek durumlar için bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikata tüm çalışanlarımız katıldı. Acil bir durumda ziyaretçilerimiz ve alışveriş merkezi çalışanlarının güvenliği için yapılması gerekenlerin üzerinden geçtik. Alışveriş merkezinde özellikle bir yangın çıkması durumunda nasıl müdahale edileceği, itfaiyenin nereden gireceği, bu acil durumlarda ambulansın ne şekilde yaklaşacağı gibi bir çalışma gerçekleştirdik. İnşallah hiçbir zaman böyle bir durum yaşamayız ama eğer yaşarsak da bütün ekiplerin ne yapması gerektiğini bilmesi çok önemlidir. Bu tatbikatlarla bunların koordinasyonunu sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.