Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fomget 22. Yıl Sonu Gecesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, 22. yıl sonu gecesinde Başkentlilere muhteşem bir gösteri sundu.Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen gecede, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluluğu, 22. yıl sonu gecesinde Başkentlilere muhteşem bir gösteri sundu.
Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen gecede, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı FOMGET Halk Dansları Topluluğu Anadolu’nun çeşitli yörelerinden halk oyunları gösterileri sunarken, gecede "Dr. Hasan Basri Öngel Ödülleri" de sahiplerini buldu. Gece, FOMGET’in Kurucu Başkanı Doç. Dr. Taner Bozkuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Bozkuş, FOMGET’in 22 yıldır aralıksız bu programı devam ettirdiğini belirterek, “Bu çok önemli bir teknik destek ve teknik çalışma gerektiriyor. Dolayısıyla bu teknik çalışmalarımızın esas unsuru siz değerli üyelerimizin çocukları, değerli kardeşlerimiz, genç arkadaşlarımız. Bu çalışmaları hep beraber yürüttük. Beraber inşallah yürütmeye devam edeceğiz” dedi.
Halk oyunları çalışmalarının kültürün yaygınlaşmasında ve gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçilmesinde çok önemli bir unsur olduğunu belirten Bozkuş, “Bu nedenle özelikle çocuklarımızın serbest zamanlarını hem kültüründen öğrenerek hem de daha güzel ortamlarda böyle kültürünü yaşayarak yetişen bir nesil olsun istiyoruz” diye konuştu.
FOMGET Halk Dansları Topluluğu’nun 22. yıl sonu gösterisi Ankara yöresinin seğmen oyunu ile başladı. Tiyatro salonunu dolduran Başkentliler’in büyük ilgiyle izlediği seğmen gösterisinin ardından İzmir, Bartın ve Gaziantep yörelerinden halk oyunları sahnelendi. Birinci bölümün ardından halk oyunlarının gelişmesinde ve yaygınlaşmasında büyük emeği olan Dr. Hasan Basri Öngel adına halk oyunlarına katkı sağlayan ve hizmet edenlere verilen ödüller sahiplerini buldu. "Dr. Hasan Basri Öngel Ödülleri", Prof. Dr. Mehmet Günay, Cemalettin Şener, Dilek Giray ve Tamer Bozkuş’a verildi. Plaket takdiminin ardından Burdur, Antalya, Roman, potpori, terekeme ve lalezar halk oyunları gösterileri büyük bir coşku ve ilgiyle izlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.