Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiziksel Engellilerden Örnek Davranış

Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği üyeleri, el emeği ile ürettikleri hediyelik eşyaları satarak, köyde yaşayan yatalak Sultan Bayındır’a tekerlekli sandalye aldı.Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği üyeleri topluma örnek olacak bir davranışa...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği üyeleri, el emeği ile ürettikleri hediyelik eşyaları satarak, köyde yaşayan yatalak Sultan Bayındır’a tekerlekli sandalye aldı.
Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği üyeleri topluma örnek olacak bir davranışa imza attı. Kendi emekleriyle yaptıkları havlu, oyuncak, paspas gibi eşyaları AVM’de açtıkları stantta satan fiziksel engelliler, kendileri gibi engelli 67 yaşındaki Sultan Bayındır’a tekerlekli sandalye alıp hediye etti.
Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Oğul, engellilerin elleri ve ayakları tutmasa bile çok şey yapabileceğini söyledi. Hedeflerinin farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Oğul, “Biz bu tür faaliyetlerimizle farkındalık yapmaya çalıştık. Biz engellilerimize iş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Elleri bile tutmasa, ayakları bile tutmasa bir şeyler yapabileceklerini göstermeye çalıştık. Biz standlarımız da küçük çaplı kendimiz imal etmiş olduğumuz, paspas, villada, havlu gibi ürünlerin satışını yaptık. Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Elde ettiğimiz gelirlerle engellilerimiz kendi engeline bakmadan, engelli teyzelerine bir tekerlekli sandalye aldılar. Teyzemiz Sırasöğüt kırsal mahallesinde oturuyordu. Hem yatalak hem de alzheimer hastasıydı, evin içinde yalnız başına oturuyordu, hiçbir yere çıkamıyordu. Biz de bu teyzemizi sürünmesin, yatalak kalmasın diyerek, böyle bir çalışma yaptık. Buradaki stantlardan elde ettiğimiz gelirlerle teyzemize bu tekerlekli sandalyeyi hediye ettik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.