Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiziksel Engellilerden Anlamlı Kampanya

Gaziantep’te Ramazan sokağında kurdukları stantta dondurma ve mısır satan fiziksel engelliler, Kızılay’a kan bağışında bulunanlara dondurma ve mısırı ücretsiz veriyor.Masal Parkı’ndaki Ramazan sokağında birçok dernek stant açarken,...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Ramazan sokağında kurdukları stantta dondurma ve mısır satan fiziksel engelliler, Kızılay’a kan bağışında bulunanlara dondurma ve mısırı ücretsiz veriyor.
Masal Parkı’ndaki Ramazan sokağında birçok dernek stant açarken, elde edilen gelirler yine üyeler için ya da hayır işlerinde kullanılıyor. Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği de Ramazan sokağında kurdukları stantta dondurma ve mısırları satarak derneğe gelir sağlıyor. Dernek, Kızılay’a kan bağışı yapanlara ise dondurma ve mısırı ücretsiz veriyor.
Kanın önemini en iyi kendilerinin bildiğini belirten Gaziantep Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Halil Oğul, kendi bütçeleriyle kurdukları stanttan elde edilen gelirin de her gün 15-20 engellinin iftar yemeğinde harcandığını ifade etti. Kızılay’a kan verdiğini ispatlayan herkesi bedava dondurma ve mısır yemeye davet eden Oğul, “Bu stantta dondurma ve mısır satıyoruz. Burada kendi bütçemize göre satışlar yapıyoruz. Kazandığımız parayla burada her akşam 15-20 engellimize iftar yemeği veriyoruz. Bunun yanında kan bağışı yapana sosyal sorumluluk amacıyla dondurma ve mısırı bedavaya veriyoruz. Bugün dördüncü günümüz, dört günde yaklaşık yüz kişinin kan vermesini sağladık” diye konuştu.
Engelliler, akşamın geç saatlerine kadar saz çalıp türkü söylüyorlar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.