Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fiyatlar düştü, pazarda yüzler gülüyor

Yakın zamana kadar el yakan patates, soğan ve domates, yerli mahsullerin çıkmasıyla ucuzladı. Bursa’nın en eski pazarları olan Reyhan ve Tuzpazarı’nda soğan ve patatesin kilosu 2 liraya, domatesin ise bir liraya kadar düştü.Reyhan Pazarı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2018 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2018 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fiyatlar düştü, pazarda yüzler gülüyor

Yakın zamana kadar el yakan patates, soğan ve domates, yerli mahsullerin çıkmasıyla ucuzladı. Bursa’nın en eski pazarları olan Reyhan ve Tuzpazarı’nda soğan ve patatesin kilosu 2 liraya, domatesin ise bir liraya kadar düştü.

Reyhan Pazarı’nda yerli sebze meyve bolluğu yaşanıyor. Domates, patlıcan, biber, soğan, patates gibi sebzelerin hasadına başlanmasının ardından fiyatlar tezgâhlara da yansıdı. Birkaç hafta evveline kadar vatandaşların şikayet ettiği sebzeler yarı yarıya ucuzladı. Fiyatların düşmesi hem vatandaşlar, hem de pazarcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Ayrıca hasadına yeni başlanan armut, üzüm, incir ve şeftali gibi meyveler de tezgahları süslüyor.

Pazarda domates 1 ila 2 lira, salatalık 2.50 lira, patlıcan 3 lira, taze fasulye 4 lira, dolma biberi 3 lira, bamya 12 lira, biber 2.50 lira, yağ biberi 3 lira, patates 2 ila 3 lira, soğan 2 ila 4 lira, incir 6 lira, şeftali 2-3.50 lira, üzüm 5 lira, kayısı 6 liradan alıcı buluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.