Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fıstıkta yüksek rekolte satıcıları ve vatandaşları sevindirdi

Baklavadan çikolataya kadar tatlı ve çeşitli sektörlerde kullanılan Antep fıstığında yüksek rekolte nedeniyle düşen fiyatlar fıstık satıcılarını ve vatandaşları memnun etti. Geçen yıl 17 TL’den alıcı bulan fıstığın kilosu bu...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baklavadan çikolataya kadar tatlı ve çeşitli sektörlerde kullanılan Antep fıstığında yüksek rekolte nedeniyle düşen fiyatlar fıstık satıcılarını ve vatandaşları memnun etti. Geçen yıl 17 TL’den alıcı bulan fıstığın kilosu bu yıl ise 10-11 TL’den satışa sunuluyor.
’Yeşil altın’ diye nitelendiren ve geçen yıl tezgahlarda kilosu 17 TL’den satılan Antep fıstığı, bu yıl 10 TL’ye kadar düştü. Fıstık üreticileri, fiyatın düşük olmasından yakınırken, vatandaşlar ise bol hasat nedeniyle düşen fiyatların memnuniyetini yaşıyor. Düşük fiyatı fırsat bilen vatandaşlar tezgahtaki fıstığa yoğun ilgi gösteriyor. Satışların arttığını söyleyen seyyar satıcılar, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
Leblebi fiyatına Antep fıstığı
Gaziantep Karagöz Caddesi’nde tabla üzerinde fıstık satan seyyar satıcı Yusuf Deniz, leblebi fiyatına Antep fıstığı sattıklarını söyledi. Deniz, "Geçen yıla göre fıstık fiyatları bu yıl çok düşük. Fiyatlar düşük olduğu için halkımızın fıstığa bu sene rağbeti yüksek. Çünkü geçen yılki fiyatlarla bu yılın fiyatları arasında neredeyse yarı yarıya fark var. Geçen yıl 16-17 TL arasında satıyorduk, bu sene 10-11 TL’ye düştü. Leblebi fiyatına düştüğü için halk sadece taze yemek için değil kurutmak amacıyla da alıyor" dedi.
Taze fıstık fiyatlarının geçen yıllara oranla daha uygun olduğunu belirten esnaf Ahmet Kirişçi ise, "Fıstık fiyatları bu sene uygun, talep yoğun insanlar memnun. Satışlarımız da gayet iyi. Fiyatların uygun olması vatandaşlar açısından bir avantaj diye düşünüyorum. Şu an herkes faydalanabiliyor fakat pahalı olursa herkes alamıyor. Geçen yıl ürün az olduğu için pahalıydı bu yıl ürün fazla o nedenle fiyatlar da düştü. Halk memnun, günü birlik taze fıstık satılıyor. Geçen yıl 15 TL’nin altına düşmedi. Bu sene fiyatlar 10-12 TL arasında değişiyor" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar da memnun
Antep fıstığını çerez olarak yemek ve tatlıda kullanmak amacıyla aldığını belirten Sedat Parlak ise fiyattan memnun olduğunu kaydetti. 3 kilo fıstık alan Parlak, "Fıstık bu sene çok ucuz. Çok lezzetli ve verimli bu sene halk bol bol fıstık yiyor" ifadelerini kulandı.
Vaiz Kaygısız ise "Fiyatlar geçen seneye göre ucuz. Kurutmak için, dışarıdaki arkadaşlara götürmek için aldım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.