Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası kompleksinin temeli atıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası kompleksinin temel atma törenine katıldı.17 bin 500 metrekare alan içerisine yapılacak...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası kompleksinin temeli atıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası kompleksinin temel atma törenine katıldı.
17 bin 500 metrekare alan içerisine yapılacak olan ve toplam ihale bedeli 11 milyon TL’yi aşan yeni hizmet binası kompleksinin temel atma töreni Yeşilyurt İlçesindeki şantiye alanında düzenlendi. Temel atma törenine Bakan Tüfenkci ve eşi Esra Tüfenkci’nin yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni hizmet binasının, Malatya’nın ticaretinin, ithalatının ve ihracatının gelişmesi noktasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.
Yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni eden Bakan Tüfenkci, "Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüzün yeni binası ilimiz olduğu kadar bu bölgeye bağlı iller için de daha çağdaş ve daha rahat ortamlarda hizmet verilmesi için önemlidir diye düşünüyorum. Mevcut binamız Malatya’mıza yakışan bir yapıda değildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığına temsil noktasında da yakışmayan bir binamız vardı. Göreve geldikten sonra buraya ilişkin var olan projeyi biraz daha hızlandırarak, Malatya’mıza yeni bir Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü kompleksi kazandırmak istedik ve netice itibari ile de doğru bir projeyi Malatya’mıza kazandırdık. Ben emeği geçen Valilik çalışanlarımıza ve bakanlık çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Yeni hizmet binasının yapısı hakkında da bilgiler veren Tüfenkci, yeni binada depo alanları, bölge ve il müdürlükleri, ticaret müdürlüğü, misafirhane ve sosyal tesislerin bulunacağını belirterek, kompleksin toplam ihale bedelinin 11 milyon TL’yi aştığını aktardı.
Binanın, Türkiye’deki diğer bölge müdürlükleri binalarından farklı olacağını vurgulayan Tüfenkci, "Doğrusu Malatya’ya da bu yakışır diye düşünüyorum. Kompleks yaklaşık 17 bin 500 metrekare alan içerisinde yer alan modern bir bina olacak. Burada yapacağımız komplekste Tasfiye İşletme Müdürlüğümüz de yer alacak. Buradaki depolar ve burada verilecek hizmetler nedeniyle çevre iller Malatya’yı kavşak noktası olarak kullanacak. Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüz başta Malatya olmak üzere Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas gibi gerek bugünü ile gerekse ilerideki Ticaret potansiyeli ile ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem taşıyan ticaret merkezlerine hizmet vermektedir. Dört kentin de 2015’te 2 milyar 500 milyon liralık dış ticaret hacmine sahip olduğu göz önüne alınırsa bölgedeki ticaretin hacminin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Bölge Müdürlüğümüzün ve Gümrük Müdürlüklerimizin hizmet kalitesindeki ehemmiyeti de be vesile ile net bir şekilde de gözlemlemekteyiz" şeklinde konuştu.
Kompleks yapımı için başlattıkları çalışmaları 600 gün olarak ihale ettiklerini ancak firma yetkilileriyle görüşerek bunu biraz daha öne çekmeye çalışacaklarını kaydeden Tüfenkci, "600 günün Malatya için geç olduğunu düşünüyorum. Bu süreyi 500 güne düşürmek için firma yetkilileriyle görüşeceğiz. Bunu düşürmemiz gerekiyor. O şekilde çalışmamız lazım, para hazır, takviye yapılarak çalışılırsa bu süre düşer. Biz bunu 500 günde bitirip, diğer bölge müdürlüklerine de örnek olacağız" ifadelerini kullandı.
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, yeni hizmet binası kompleksinin Malatya’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, binanın güzel hizmetlere vesile olmasını temenni etti.
Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez de, hizmet binasının temel atma sürecine kadar yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, kompleksin Malatya’ya ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini diledi.
Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, protokol üyeleri ile birlikte butona basarak Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının temelini attı. Temel atma töreni sonrasında kurban kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.