Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin El-Halil Kadınlar Mescidi halıları TİKA tarafından yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Harem-i İbrahim Camii ana kısım ve Hz. İbrahim makamından sonra Kadınlar Mescidinin de halılarını yenilendi.TİKA tarafından Filistin’in el-Halil şehrinde bulunan Hz....

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Filistin El-Halil Kadınlar Mescidi halıları TİKA tarafından yenilendi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Harem-i İbrahim Camii ana kısım ve Hz. İbrahim makamından sonra Kadınlar Mescidinin de halılarını yenilendi.
TİKA tarafından Filistin’in el-Halil şehrinde bulunan Hz. İbrahim (a.s) ve ailesinin kabir ve makamlarının da yer aldığı Harem-i İbrahim Camii’nin 660 metrekare alanı kaplayan halıları Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Filistin’i ziyareti sırasında yerli üretim olan yüksek kaliteli yanmayan halılar ile yenilemişti.
Yapılan incelemeler sonucunda Harem-i İbrahim Cami’nin Kadınlar Mescidinin de özellikle dini günlerde yoğunluk içerisinde olmasından dolayı bu kısmın da halılarının yenilemesi çalışmaları tamamlandı. Yüzey alanı 500 metrekare olan mescide yüksek kalitede halı döşendi.
Harem-i İbrahim Cami’nin altında bulunan mağarada Hz. İbrahim (a.s) ve eşinin kabirlerinin yanı sıra Hz. İshak (a.s) Hz. Yakup (a.s) Hz Yusuf (a.s) ve eşlerinin kabirleri bulunuyor. 1967 yılında işgale uğrayan cami, 25 Şubat 1994 Cuma günü sabah namazını kılan Müslümanlar üzerine ateş açan Yahudi bir fanatiğin eyleminden sonra kapatılmış ve açıldığında yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde bölünmüştü. Hz. İshak (a.s) ve eşinin bulunduğu kabirler Müslümanlara ayrılan kısımda kalmış, diğerleri ise Yahudilere ayrılan ve sinagoga çevrilen bölümlerde bırakılmıştı.
Yılda onar gün caminin bölünmüş kısımları karşılıklı olarak Müslüman ve Yahudi ziyaretçilere açılıyor.25 Şubat 1994 El-Halil Camii katliamı olarak tarihe geçen olayda 27 Filistinli öldürülmüş ve 150’den fazla kişi ise yaralanmıştı. El Halil şehrinde, özellikle El Halil Camii çevresinde Yahudi askerlerle sık sık çatışmalar yaşanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.