Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin Demokrasi Ve Toplumsal Kalkınma Merkezi Başkanı, Aktivist Walıd Salem Kadir HAS Üniversitesi’ne Geliyor

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan “Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı”, 12 Nisan’da Kadir Has Üniversitesi’nde başlıyor. Bugüne kadar 20 ülkeden 150’den fazla katılımcıyı ağırlayan konferansın bu yılki ana...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan “Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı”, 12 Nisan’da Kadir Has Üniversitesi’nde başlıyor. Bugüne kadar 20 ülkeden 150’den fazla katılımcıyı ağırlayan konferansın bu yılki ana konuşmacıları, Filistin Demokrasi ve Toplumsal Kalkınma Merkezi Başkanı, bilim adamı ve aktivist Walid Salem ve Türkiye Fullbright Komisyonu Başkanı ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ersel Aydınlı olacak.
Son günlerin en önemli gündem maddesi olan terör ve çatışma süreçleri ile bu süreçlerin toplumdaki yansımaları, Kadir Has Üniversitesi’nde bu yıl beşinci defa düzenlenecek olan “Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı”nda masaya yatırılacak.
AKADEMİSYENLER VE UZMANLAR KATILIYOR
Önceki yıllarda Prof. Yonah Alexander, Brian Michael Jenkins, Prof. Peter Waldmann, Prof. Catherine Luther ve Prof. Stuart Price gibi önemli isimlerin ana konuşmacı olarak yer aldığı konferansın bu yılki ana başlığı ise “Çatışma Süreçlerinde Devlet Dışı Aktörler: Komplolar, Mitler ve Pratikler” olarak belirlendi. Söz konusu ana başlıktan hareketle konferansta bu yıl devlet-dışı aktörler ve bu aktörlerin çatışma süreçlerindeki rolleri irdelenecek. Bu çerçevede akademisyenler ve sektörden uzmanlar, devlet-dışı organizasyonların ortaya çıkışları, hareket alanları, medyada temsil edilme biçimleri ve toplum tarafından algılanmaları gibi konular üzerine çalışmalarını sunma fırsatı bulacak.
ANA KONUŞMACILAR
Konferansın bu yılki ana konuşmacılarından, Filistin Demokrasi ve Toplumsal Kalkınma Merkezi Başkanı, bilim adamı ve aktivist Walid Salem, Filistin sorunuyla ilgilenenler için oldukça tanıdık bir isim. 1970’li ve 1980’li yıllarda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üyesi olduğu için İsrail tarafından defalarca cezaevine gönderilen Salem, çatışma ve demokrasi hakkında kaleme aldığı onlarca makaleyle tanınıyor. Bir diğer ana konuşmacı olan Türkiye Fullbright Komisyonu Başkanı Prof. Ersel Aydınlı ise aynı zamanda Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi. 2007-2010 yılında bu bölümde Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Aydınlı, Türkiye Fullbright Komisyonu Başkanlığı nedeniyle bölüm başkanlığından ayrılmıştı. Prof. Aydınlı halen uluslararası ilişkiler teorisi, güvenlik, terör ve Türkiye iç ve dış politikaları alanındaki akademik çalışmalarına devam ediyor. Her iki konuşmacının da “devlet-dışı aktörler” üzerine yazılmış önemli eserleri bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.