Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fetullah Gülen’in maketini önce astılar, sonra yaktılar

Tokat’ta terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in maketi önce idam edildi sonra yakıldı.FETÖ terör örgütünün darbe girişimi nedeni ile yurt genelinde olduğu gibi Tokat’ta da vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Akşam...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 22:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 22:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in maketi önce idam edildi sonra yakıldı.
FETÖ terör örgütünün darbe girişimi nedeni ile yurt genelinde olduğu gibi Tokat’ta da vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Akşam saatlerinde Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, “Tokatlı uyuma vatanına sahip çık”, “İdam isteriz” şeklinde sloganlar attı. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte bir grup, boğazına ip geçirilmiş olan Fetullah Gülen’in maketi ile yürüdü. Üzerinde “Vatana ihanetin nedeni olmaz bedeli olur” yazısı ile dikkat çeken Gülen’in idam edildiğini temsil eden maketin fotoğrafını çekmek için ise vatandaşlar adeta bir biri ile yarıştı. Maketi hazırlayan Mustafa Sezer, “Fetö denilen köpeği asmak için Amerikan ipini aradım bulamadım. Türk ipi ile asmak mecburiyetinde kaldım. Ona ip dahi layık değil. Bu benim için bir leş kargası. Ben ancak bu kadarını yaptım. İnşallah devlet büyüklerimiz bunun daha iyisini gerçeğini onlar yapacak” diye konuştu.
Yürüyüş sonrasında Ali Paşa Caminde akşam namazına müteakiben darbe şehitlerini gıyabında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrasında Fetullah Gülen’in maketi yakıldı. Cumhuriyet Meydanında ise binlerce insanın katıldığı programda ise Kuran’ı Kerim okundu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, konuşmasında darbe nöbetine devam eden hemşerilerine teşekkür ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.