Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’ye tepki gösteren STK’lar, PKK’nın adını anamadı

Batman’da ağırlıklı olarak iş odaklı örgütlerin aralarında bulunduğu 40 sivil toplum kuruluşu, terör örgütlerine tepki göstermek amacıyla yaptıkları ortak basın açıklamasında terör örgütü PKK’nın adını anmadı. STK’lar,...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’da ağırlıklı olarak iş odaklı örgütlerin aralarında bulunduğu 40 sivil toplum kuruluşu, terör örgütlerine tepki göstermek amacıyla yaptıkları ortak basın açıklamasında terör örgütü PKK’nın adını anmadı. STK’lar, bombalı araçlarla yapılan saldırıların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve işbirlikçileri tarafından yapıldığını belirtirken, bu saldırıların çoğunu üstlenen terör örgütü PKK’yı görmezden geldi.
Batman’da aralarında Ticaret ve Sanayi Odası, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Esnaf Kefalet Odası ile Düşünce ve İnanç Platformu’nun da aralarında bulunduğu 40 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla toplantı yaptı. STK’lar, daha sonra ortak basın açıklaması yaptı. Ancak terör örgütlerine tepki göstermek amacıyla açıklama yapan STK’lar, sivilleri de hedef alan bombalı araçlarla yapılan saldırıların çoğunu üstlenen terör örgütü PKK’yı görmezden geldi.
STK’lar adına ortak açıklamayı okuyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, FETÖ ve işbirlikçilerinin her gün değişik bir ilde bombalı araçlarla saldırılar düzenlediklerini belirterek, bu saldırıları nefretle kınadıklarını ve bunu kabul etmeyeceklerini söyledi. Demir, “FETÖ ve işbirlikçileri her gün değişik illerde bombalı araçlarla saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarla insanlarımızın canına kast etmektedirler. Bu kabul edilir bir şey değildir. Bunu şiddetle, nefretle kınıyor ve reddediyoruz. Bu ülke çok güzel bir ülke, bu sadece terör örgütleri değil, dünyada da bu ülkeyi sevmeyen o kadar insan ve ülke var ki bunlar hep işbirliği içerisindedirler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.