Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ/PDY’den şüpheli ve tutuklu adliye çalışanları

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından İstanbul’daki adliyelerde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, bugüne kadar 9 adliye...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından İstanbul’daki adliyelerde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, bugüne kadar 9 adliye ve ceza infaz kurumlarında görevli 91 kişi tutuklandı.
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY operasyonlarında İstanbul’da 9 adliye ve ceza infaz kurumlarında görevli 371 kişi için gözaltı kararı alınmıştı. Soruşturmada bugüne kadar gözaltına alınan ve Emniyet’teki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen, katip, mübaşir, infaz koruma memuru ve yazı işleri çalışanı 91 kişi, ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı. 162 kişi ise mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 4 kişi de Emniyet’teki ifadelerinin ardından serbest kaldı. Diğer şüphelilerin Emniyet’teki işlemleri devam ederken, bu sabah 25 adliye çalışanı daha Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 6 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı ve firari olarak arandığı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.