Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün okullarına 15 Temmuz şehitlerinin ismi verildi

Adana’da kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü okullarına 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis ve askerlerin isimleri verildi.Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okullara 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde direnirken şehit düşen...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da kapatılan Fetullahçı Terör Örgütü okullarına 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis ve askerlerin isimleri verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okullara 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde direnirken şehit düşen Adanalı polis ve askerlerin adları verildi ve yeni tabelaları takıldı. Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen ikizler Mehmet - Ahmet Oruç’un adları Özel Burç Fen ve Anadolu Lisesi’ne, Özel Burç Çukurova Ortaokulu ve Anaokulu’nun adları ise şehit polis memuru Sevda Güngör ile İstanbul’da şehit düşen Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin adları verildi.
Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen hain saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Yunus Uğur’un ismi Özel Burç İlkokulu ve Ortaokulu’na, Kozanlı Aytekin Kuru’nun ismi de Özel Burç Seyhan Kız Anadolu Lisesi’ne, Özel Burç Ceyhan İlkokulu-Ortaokulu’na da komiser Zeynep Sağır’ın adı verilerek ölümsüzleştirildi.
Öte yandan Özel Işık Dershanesi’nin adı 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, Özel Burç Vural adı Şehitlik Anadolu İmam hatip Lisesi olarak değiştirildi.
Şehit aileleri çocuklarının adlarının okullara verilmesinden dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirdiler. Şehit oğlunun adının verildiği okulda eğitimlerini sürdürecek olan öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte kendilerini ziyaret etmesinden dolayı sevinç yaşayan şehit Halit Yaşar Mine’nin annesi Ayşe Mine “Oğlumun adı artık okulda yaşayacak. Çok mutlu ve gururluyuz bir evladımızı kaybettik ama çocuğumuzun isminin ömür boyu yaşayacağını bilmek bize gurur veriyor. Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin. Okulunu açılışına gittik ve gurur duyduk. Çocuğumun okula gidişini görmüş gibi oldum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.