Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün ’engelli’ raporlarına el attığı iddiası

Memur-Sen Afyonkarahisar Engelliler Komisyonu Başkanı Mesut Yurt, "Zamanında engelli raporu alarak işe yerleşen kişilerin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. FETÖ/PDY bu rapor konusuna da el atmış durumda" dedi.Komisyon tarafından kamuda...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memur-Sen Afyonkarahisar Engelliler Komisyonu Başkanı Mesut Yurt, "Zamanında engelli raporu alarak işe yerleşen kişilerin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. FETÖ/PDY bu rapor konusuna da el atmış durumda" dedi.
Komisyon tarafından kamuda görev yapan engelli çalışanları için bir cafede kahvaltı programı düzenlendi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı etkinliğin açılışında konuşan Memur-Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, Afyonkarahisar’da kamuda 470 engelli çalışanın olduğunu ifade ederek, engelli bireylerin çalışma hayatında bazı sorunlar yaşadıklarına dikkat çekti. Komisyonun engeli çalışanların sorunlarına eğilmek adına faaliyet gösterdiğini ifade eden Başkan Yurt, "Sıkıntıların önemli bir yanı, çalışan engelli kardeşlerimizin iş yerlerine erişim sıkıntısıdır yani erişilebilirlik sıkıntısı. Bunun yanında çalışma ortamları engelli kardeşlerimiz için, tam anlamı ile uygun değil. Örneğin görme engelli çalışan kardeşlerimizin, ‘e- yazışma’ diye tabir edilen yazışmalarda sıkıntıları var. İnşallah bu sıkıntılar kısa zamanda çözüme kavuşur diye ümit ediyorum. Biz ayrıca maaşlara ek yol ücreti eklenmesini istiyoruz. Bir diğer husus kamuda çalışan engelli kardeşlerimizin kendi engel alanına göre hizmet içi eğitime tabi tutulması gerekiyor. Yani bu eğitimi alarak daha verimli ve daha iyi olması sağlanmalı" diye konuştu.
"Zamanında engelli raporu alarak işe yerleşen kişilerin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz" diyen Başkan Yurt, "Çünkü hepinizce malum olan bu FETÖ/ PDY bu rapor konusuna da el atmış durumda. Durum böyle olunca, gerçek hak sahibi engelli kardeşimizin hakkının yendiğini düşünüyoruz. Amacımız inşallah bu ve buna benzer sorun ve problemlerle, daha çok mücadele etmek olacaktır" dedi.
Program kahvaltının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.