Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’nün eğitim kurumları kapatıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ile irtibatlı olduğu belirlenen eski yurt binasında yapılan aramada, örgütün elebaşına ait çok sayıda kitap ve...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ile irtibatlı olduğu belirlenen eski yurt binasında yapılan aramada, örgütün elebaşına ait çok sayıda kitap ve boş iki mühimmat sandığı bulundu.
Edinilen bilgiye göre, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen ve bir süre okul, yurt olarak kullanıldıktan sonra işlevsiz bırakılan Safranbolu’nun Bostanbükü köyündeki bir binada polis ekipleri arama yaptı.
Ekipler tarafından yapılan aramada, çok sayıda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait kitap ve iki boş mühimmat sandığı bulundu. Bir çoğuda binanın bahçesine atılmış kitaplar arasında, Sun Tzu tarafından yazılmış, askeri taktikler ve savaş üzerine bir çalışma olan "Savaş Sanatı" kitaplarının bulunması dikkat çekti.
Üzerinde Taraf Gazetesi tarafından okurlarına armağandır ibaresinin bulunduğu kitabın içeriğinde bir ülkenin nasıl ele geçirileceği, askeri saldırı ve psikolojik taktiklerden oluşan 13 bölüm yer alıyor.
Kitaplara ve mühimmat sandıklarına el konulan ve ardından mühürlenen binanın önünde ayrıca polis ekipleri de önlem aldı.
Karabük’te Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde, ilkokul, ortaokul ve 5 adet dernek kapatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.