Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den tutuklanan hakim, darbe yöneticisi generali tutuklamış

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında terör örgütünün haberleşme programı olan ’Bylock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan hakim Fatih Kılınç’ın, darbe girişiminden sonra...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında terör örgütünün haberleşme programı olan ’Bylock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanan hakim Fatih Kılınç’ın, darbe girişiminden sonra 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın da aralarında bulunduğu askerler ile iş adamlarını tutuklama kararlarını verdiği ortaya çıktı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Adana’da gözaltına alınan 6 hakimden biri olan ve 15 Temmuz’dan bu yana görevde olan Adana 5. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Fatih Kılınç, 14 Ekim Cuma günü tutuklandı.
Hakim Kılınç’ın, darbe girişimcilerinin emri ile Ankara ve İstanbul’daki F-16’ların uzun süre havada kalabilmesi için tanker uçakların havalandığı İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van ile Kurmay Albay Halil Çelik, Hakim Teğmen Gani Çetintaş, Hakim Teğmen Faruk Savaş, Hakim Teğmen Mustafa Haşim Boynueğri, Üsteğmen Hasan Şahna, Binbaşı Osman Tunahan Berk, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Egriağaç, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut, Hava Uçak Bakım Kıdemli Üstçavuş Bülent Toygar ve Hava Pilot Üsteğmen Hızır Özyuva’yı tutukladığı ortaya çıktı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen Ağustos ayında tutuklanan 23 iş adamının, hakim Fatih Kılınç’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandığını öğrenince, avukatları aracılığıyla tutukluluklarına itiraz ettikleri öğrenildi.
Adana’daki FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan şüpheliler hakkında en fazla tutuklama kararı veren hakim Fatih Kılınç’ın, terör örgütünün haberleşme programı olan ’Bylock’u kullandığı iddiasıyla tutuklanması üzerine, başka zanlıların da itirazlarını gündeme getirmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.