Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den kapatılan üniversitenin tabelaları indirildi

Konya’da FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin tabelalarının yerine Selçuk Üniversitesi tabelaları takıldı.Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve beraberindekiler, kapatıldıktan sonra binaları...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ’den kapatılan üniversitenin tabelaları indirildi
Konya’da FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin tabelalarının yerine Selçuk Üniversitesi tabelaları takıldı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve beraberindekiler, kapatıldıktan sonra binaları Selçuk Üniversitesi’ne devredilen Mevlana Üniversitesi’ne gelerek mühürlenen kapıyı açarak binayı ve derslikleri gezdi. Üniversitenin bahçesinde basın açıklaması yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Burası bir eğitim kurumudur. Devletin ve milletin imkanlarıyla oluşturulmuş olan bir kurum. Hem devletimize, hem milletimize hizmet etmesi gerekirken, karanlık emellere ve hedeflere hizmet ettiler. Devletin ve milletin zararına çalışmaya başlayan bir kurum haline dönüştüler. Bu çerçevede devletimiz bir takdir kullandı, kurumu lağvederek bize teslim etti. Biz de yine milletimizin imkanlarıyla, dişinden tırnağından arttırarak oluşturmuş olduğu bu kurumu en iyi bir şekilde, en hayırlı bir şekilde milletimiz ve devletimiz için hizmet edecek nesiller yetiştirmeye kullanacağız. Bu yapı insanlık ve dünya tarihinde eşine benzerine az rastlanan bir hıyanet şebekesine dönüşmüştür. Bu kurumları da hem para temini için, hem de insan temini için kullanır hale gelmişler. Biz bunları aslına döndüreceğiz. Üniversite eğitimi, evrensel bir eğitim değerlerine oturması gereken kurumlardır ama maalesef saptırılmıştır. Ve yine bu yapı milletin en zeki çocuklarını toplayarak beyinlerini dumura uğratmıştır. Bu yapının içerisinden çıkan bir sanatçı yoktur, bir bilim adamı yoktur. Başarılı olmuş bir siyasetçi yoktur. Tamamen çocuklarımızı alıp beyinlerini dumura uğratarak dünyanın dört bir tarafına kendileri için fedai olarak göndermişlerdir. Artık bu milletin evlatlarının bu millete hizmet eder hale gelmesi için Selçuk Üniversitesi olarak tüm yönetim kadromuzla birlikte elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız ve gerçekten çok daha verimli bir hizmet üreteceğimize inanıyorum” dedi.
"Bir dönem eski öğrencilerle devam edilecek"
Devredilen üniversitede hangi bölümlerle ilgili derslerin verileceği konusunda da konuşan Rektör Şahin, “Daha henüz karar vermedik. Binanın kapasitesini değerlendireceğiz. Belki bu dönem için de mevcut öğrencilerin bizim hocalarımız tarafından burada eğitim öğretimlerini sürdürmelerini planlayabiliriz ilk başta. Daha sonraki dönemlerde de şu olayın sıcaklığı geçtikten sonra bu çocukların Selçuk Üniversitesi’nin 90 bin öğrencisiyle karışmasını temin etmemiz lazım. Çünkü bunlar da vatan evladı, ötelemeye, dışlamaya hakkımız yoktur. Hem toplumumuza, hem de milletimize kazandırmamız gerekiyor. Yani geçici bir dönem, yarım dönem, bir sene burada mevcut haliyle eğitim öğretimi sürdürür, daha sonraki yıllarda da kendi öğrencilerimizle karıştırırız, planlamamız bu şekildedir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.