Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den alınan okulda ‘15 Temmuz Şehitleri’ dersi

Van’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında devlete devredilerek ismi 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilen okuldu, ilk ders olarak ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri’ anlatılarak öğrencilere 15 Temmuz’u...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonu kapsamında devlete devredilerek ismi 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilen okuldu, ilk ders olarak ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri’ anlatılarak öğrencilere 15 Temmuz’u anlatan kitapçıklar dağıtıldı.
İpekyolu ilçesi Halilağa Mahallesi’nde bulunan 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu, son hazırlıkların tamamlanmasının ardından bugün hizmete girdi. Sabah saatlerinde itibaren okula gelen öğrenciler heyecanını gizleyemezken, velileri de onları yalnız bırakmadı. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mehmet Latif Haskanlı, 15 Temmuz’u asla unutmayacaklarını ifade ederek, “2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk gününde görevimizin başındayız. Bugün öğrencilerimize ‘15 Temmuz Şehitleri’ ile ilgili broşürlerimizi dağıttık. 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha andık. Bugünün anlamını hem öğrencilerimize hem de velilerimize anlattık. FETÖ terör örgütünün ülkemizde yapmak istediği kötü emellerin bertaraf edildiğini milletçe Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bunları def ettiğimizi belirttik. Bugün bunun heyecanını yaşıyoruz. Biliyorsunuz ülkemiz büyük bir faciadan döndü. Bunun önemini de anlatmaya çalıştık” dedi.
“Öğretmenlerimiz ders başı yaptı”
Okulun 36 derslikli olduğunu ifade eden Müdür Haskanlı, şunları kaydetti:
“Okulumuz 36 derslikten oluşuyor. Ayrıca 2 tanesi resim atölyesi bir müzik sınıfı ve bir de toplantı salonumuz mevcuttur. Bunlarla beraber 40 dersliği buluyor. İmam hatip ortaokulu olarak açılması da ilimiz ve bu bölge açısından son derece önemlidir. Bu mahallede imam hatip ortaokulumuz yoktu. Bu ihtiyacı da karşılamış olduk. Bunun yanı sıra 5. sınıf ve ara kayıtları alıyoruz. Şu anda öğretmen kadromuz da tamamlandı. Sınıflarımız hazır vaziyette, içeride öğretmenlerimiz ders başı yaptılar. Bizler burada görevimizin başındayız. İlk gün olması itibarıyla şu anda ilk kayıtları aldık, yaklaşık 200 öğrencimizin kaydını aldık. Bunun 800 öğrenciye kadar çıkmasını bekliyoruz.”
“İlk dersimizde öğrencilerimize 15 Temmuz’u anlattık”
İlk derste öğrencilerle tanıştıklarını belirten Türkçe Öğretmeni Erdal Terim de, “Malum okulumuz dönüştürüldü. 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmete başladık. Öğrencilerimizin kayıtlarını alıyoruz. İlk dersimizde öğrencilerimize 15 Temmuz’da yaşananlar hakkında çeşitli bilgiler verdik. Öğrencilerimiz de birçok şeyin farkındadırlar. Bu bizleri sevindirdi. Umarım bu okulumuz gelecek vaat eder. Van’ın en güzel okullarından bir tanesidir. Öğrencilerimizin sınıf mevcutlarını belirlemeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizle de tanışmış olduk, hepsi pırıl pırıl çocuklarımız” şeklinde konuştu.
Öğrenci velilerinden Murat Ergin ise, “15 Temmuz’da ülkemizde yaşanan hain kalkışmanın ardından halkın gösterdiği destansı direnişi temsilen ilimizde bir okula bu ismin verilmesi biz öğrenci velilerini de çok onure etmiştir. Ayrıca ilimizde imam hatip ortaokulu sayısının artması ve öğrencilerimize bu imkânların sağlanması da sevindiricidir” dedi.
“Devletimize teşekkür ediyoruz”
Hakan Eker adlı öğrenci velisi ise, öğrencisini kaydetmeye geldiğini belirterek, “Şu anda halkımız ve milletimiz için en güzeli, en iyisi ve en hayırlısını istiyoruz. Okumuza önceden sadece maddi durumu iyi olanlar gelebiliyordu. Şimdi bizim gibi herkes de öğrencilerini getirebilmektedir. Onun için devletimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Öğrencilerden Beyzanur Hezer de, kendilerine verilen broşürde 15 Temmuz şehitlerinin anlatıldığını ifade ederek, “Öğretmenlerimiz bize 15 Temmuz şehitlerini anlattı. Broşürde 15 Temmuz’da kaybettiğimiz şehitlerimizin hayatları var, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın yazdığı yazılar var” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.