Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ tarafından kumpas kurulan, bin 250 liralık suçlamaya 30 bin lira harcayan işadamı bilerek teslim oldu

Dolandırıcılık suçlamasıyla FETÖ tarafından kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Hamza Yoldaş, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi hakkında yakalama kararı çıkması üzerine teslim oldu. Yoldaş’ı yakalayan polis ve hakim ile savcılar FETÖ...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dolandırıcılık suçlamasıyla FETÖ tarafından kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Hamza Yoldaş, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi hakkında yakalama kararı çıkması üzerine teslim oldu. Yoldaş’ı yakalayan polis ve hakim ile savcılar FETÖ operasyonundan tutuklanırken, Yoldaş, "FETÖ bana dolandırıcılık kumpası kurmasının ardından 15 Temmuz’dan önce Yargıtay cezamı onadı. Hakim ve savcıların ceza alabilmesi için teslim oldum" dedi.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullahçı Terör Örgütü tarafından bir çok iş adamına kumpas kurulduğu ortaya çıkmıştı. İşadamı Hamza Yoldaş da, FETÖ’nün 6 yıl önce bir fotoğraf üzerinden ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla kendisini tuzağa düşürdüğünü iddia etmişti. Yoldaş, kısa bir süre cezaevine girerken, darbe sonrası kendisini yakalayan ve yargılayan emniyet ve yargıdaki birçok ismin OHAL kapsamında tutuklandı.
Bin 250 liralık dolandırıcılık olayı için 30 bin lira para harcamıştı
İddialara göre, 2007 yılında İzmir’in Bergama ilçesinde kendisini yüzbaşı olarak tanıtan bir şahıs, bir kadının güvenini kazanarak bin 250 lirasını çalıp kayıplara karıştı. Olayın ardından emniyet ekipleri şahsın bankadaki güvenlik kameralarına ve mağdur kadınla birlikte çekildikleri fotoğraflara ulaştı. Ancak şahıs hiçbir yerde bulunamadı. Olaydan tam 3 yıl sonra Burdur’da görevli bir polis memuru, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahsın, Ankara’da yaşayan iş adamı Hamza Yoldaş olduğuna ilişkin bir tutanak tuttu ve dosya Karşıyaka 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Yoldaş, 6 yıl boyunca bin 250 liralık dolandırıcılık olayından kendisini aklamak için bilirkişi raporları ve avukatlara 30 bin lira harcadı.
Bilirkişi raporları ’Hamza Yoldaş değil’ demişti
Öte yandan, bilirkişi raporları söz konusu kişinin Hamza Yoldaş olmadığını belirtmişti. Yaşanan bu olayların ardından da iş adamı Yoldaş, konu hakkında defalarca dil dökerek hakkını aradı. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde de Yoldaş hakkında yakalama kararı çıktı. Yargıtay da, işadamı hakkındaki 1 yıl 8 aylık cezayı darbe girişimi öncesi onayladı.
"Bilerek teslim oldum"
İşadamı Yoldaş, hakkındaki yakalama kararını ise tesadüfen öğrendi. Kendisini ispat etmek isteyen Yoldaş, teslim oldu. Yoldaş, suçsuzluğunun ortaya çıkması için teslim olduğunu ifade ederek, "Benimle uğraşan hakim, savcı ve polisler 15 Temmuz’dan sonra OHAL kapsamında tutuklandı. Bilirkişi raporunda, şahsın hiçbir şekilde benimle alakası olmadığı belirtildi. Alın yapım, burun yapım, yüzüm hiçbir şekilde benzemiyor. Bilirkişi raporunda, şahsın hiçbir şekilde benimle alakası olmadığı belirtildi. Alın yapım, burun yapım, yüzüm hiçbir şekilde benzemiyor. Şimdi de darbe öncesi hakkımda yakalama kararı çıktığını öğrendim ve teslim oldu. Suçsuzluğumun ispat edilmesi için bunu yapmam gerekiyordu. Hakim ve savcıların ceza alabilmesi için teslim oldum. FETÖ’nün maşaları, 15 Temmuz’dan önce bilerek hakkımda karar çıkardı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.