Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ mağduru uzman çavuş göreve dönmek istiyor

FETÖ’cü askerlerin baskılarıyla çok sevdiği mesleği bırakmak zorunda kaldığını iddia eden Adıyamanlı Uzman Çavuş Zeki Deniz, askeriye içerisinde yapılan baskıları anlattı.1992 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Tekirdağ 8. Mekanize...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
FETÖ mağduru uzman çavuş göreve dönmek istiyor
FETÖ’cü askerlerin baskılarıyla çok sevdiği mesleği bırakmak zorunda kaldığını iddia eden Adıyamanlı Uzman Çavuş Zeki Deniz, askeriye içerisinde yapılan baskıları anlattı.
1992 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrinde Topçu Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Zeki Deniz, yaşadıklarını anlattı. Topçu Uzman Çavuş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde birlikler arasında yapılan silah atışı, spor, hedef bulma gibi yarışmalarda 4 sene üst üste Türkiye birincisi olduğunu söyledi. 1992 yılından 1999 yılına kadar mesleğini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyen Zeki Deniz, FETÖ’cü askerlerin baskılarına dayanamayarak mesleği bıraktığını savundu. Görevden ayrıldıktan sonra 8 yıl boyunca 15 meslek değiştiren Zeki Deniz, devlete açtığı davayı kazanarak Adıyaman Valiliği’ne açıktan atandı.
Askeriyede yaşadığı baskılar ve sonrasındaki zorlukları anlatan Zeki Deniz, yeniden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir ferdi olmak istiyor. 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ’cü askerlerin, askeriye içerisinde yer edindiklerini 1994 yılında fark ettiğini belirten Zeki Deniz, “Anında hemen bir tutanak ile ‘bize karşı geldi ya da görevini yerine getirmedi ya da sporda başarısız’ şeklinde tutanaklarla görevden uzaklaştırabiliyorlar. Ya bizim çalışmalarımıza katılacaksınız yada biz sizin askerden ihraç edeceğiz, sicilinizi bozacağız dediler. Onların yaptığı hangi çalışmaların ne olduğunu bilmiyorum ama biz şimdi, o çalışmaların FETÖ terör örgütü kapsamında yapılan bir çalışma olduğunun kanaatine varıyorum. Normalde nizamiyelerde, bataryalarda nöbetçi subay yardımcılığı nöbeti tutulması gereken yerlerde, bataryalarda er erbaşlar statüsünde, normal çavuş gibi bataryalarda çavuş kolluğu tutturdular. Geceleri istirahat saatlerinde askeri ranzalarda yatırırlardı” dedi.
“Evimizdeki buzdolabını hurdacıya sattık”
1999 yılında mecburi olarak görevden ayrılmak zorunda kaldığını kaydeden Deniz, “Ben 1999 yılında mecburiyetten askeriyeden ayrıldım. Ayrıldıktan sonra 10-15 iş değiştirdim. Benim 4 yaşındaki oğlum 4 yaşında salatalığın ney olduğunu öğrendi. Salatalığı alıyor, annesine gösteriyor, ‘anne bunun ismi ney, bu yeniliyor mu?’ diyor. Yani bırakın daha süt içmeyi falan. Biz evimizdeki buzdolabımızı boşalttık içini hurdacıya sattık, çamaşır makinemizi hurdacıya sattık” diye konuştu.
“Tekrar görevime dönmek istiyorum”
47 yaşında olduğunu ancak TSK’nın kendisini alması halinde yeniden görevine dönmek istediğini söyleyen Deniz, “Eğer ki şu anda bu vatan hainlerinin, bu FETÖ’cu denen puştların, içimizde yuvalanmış teröristlerin yerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmak istiyorum. Ben özel hareket kursunu başarıyla bitirdim, keskin nişancı belgelerim var. Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri uygun görürse, tekrardan giderim. Görev verildiği takdirde Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bu yaştan sonra sanki 25 yaşında yeniden uzmanlığa başlamış gibi yine aynı pratiğimle aynı eğitimimle tekrar göreve hazırım” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.