Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye’de bayram hareketliliği

Muğla’nın Fethiye ilçesinde turist sayısındaki azalma nedeniyle sezon başından bu yana boş kalan plajlarda, Ramazan Bayram tatili dolayısıyla yoğunluk başladı.Hava sıcaklığının 40, deniz suyu sıcaklığının 29 derece ölçüldüğü...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethiye’de bayram hareketliliği
Muğla’nın Fethiye ilçesinde turist sayısındaki azalma nedeniyle sezon başından bu yana boş kalan plajlarda, Ramazan Bayram tatili dolayısıyla yoğunluk başladı.
Hava sıcaklığının 40, deniz suyu sıcaklığının 29 derece ölçüldüğü Fethiye’de plajlar, 9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek Fethiye’ye gelen tatilcilerin akınına uğradı. İlçenin turistik bölgelerinde hareketlik olurken, turist sayısındaki düşüş nedeniyle sezon başından bu yana boş kalan plajlar ilk kez doldu.
Amasya’dan tatil için gelen Osman Bulut isimli vatandaş, "Fethiye’de denize girip güneşlendik, havanın çok güzel ve plajlar oldukça hareketli. Fethiye daha sakin ve sessiz olacağı için ailecek Fethiye’yi seçtik, bayram tatilini Fethiye’de geçireceğiz" dedi.
Gökyüzü renklendi
Turist sayısındaki düşüş nedeniyle zor günler geçiren yamaç paraşütü pilotları, bayram tatili ile birlikte hareketli günlere dönmenin sevincini yaşadı. Pilotlar ve yamaç paraşütü firması yetkilileri, "Haziran ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düşüş yaşandı. Yamaç paraşütü uçuşlarının bayram tatiliyle birlikte yoğunluğun artacağına inanıyoruz" dediler. Yamaç paraşütü pilotu Orhan Baysal, "Turist sayısındaki düşüş nedeniyle sezon başından bu yana devam eden sorunlar bayram tatili ile birlikte düzelecek gibi gözüküyor. Havalar da düzeldi ve yamaç paraşütü için mükemmel seviyeye geldi. Her şey çok güzel gidiyor. Tüm tatilcilerimizi Ölüdeniz’e ve yamaç paraşütü yapmaya davet ediyorum" dedi.
Tur teknelerinde hareketlilik başladı
Günü birlik tur tekneleri de kan kaybederken, 9 günlük bayram tatilinden dolayı Fethiye’yi tercih eden tatilcilerin ilgi odağı oldu. Günü birlik tekne işletmecisi Yılmaz Yalçın, "Bayram öncesi ülkemizin durumu belli. Turizm çok geç başladı" diyen Yalçın, "Ramazan bayramı nedeniyle yüzde 50-60 bir doluluk oranı yakalamaya başladık. Önemli olan bayramda doldurmak değil, genel anlamda turizmin iyi olması gerekir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arası dolu geçer turizm sektörü ayakta kalır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.