Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethiye’de başkanların atışması bilboardlarda

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kamu alanlarının paylaşımı konusunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün arasında yaşanan gerginlik, yeni asılan afişle sürüyor.Fethiye’deki iskelenin...

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Fethiye ilçesinde kamu alanlarının paylaşımı konusunda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün arasında yaşanan gerginlik, yeni asılan afişle sürüyor.
Fethiye’deki iskelenin mahkeme kararıyla Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmesinin ardından Fethiye Belediyesi, ’’Yazıklar olsun’’ yazılı afiş asmıştı. İskelenin kontrolünün ilçe belediyesinden Büyükşehir Belediyesine devredilmesine tepki gösteren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bir grup vatandaşla iskele üzerinde veda çayı içmişti. Burada yaptığı konuşmada iskeleye bir daha ayak basmayacağını belirten Başkan Saatcı, "Bu iskeleyi alan bir daha hayrını görmesin" demişti.
Fethiye iskelesi ile ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Osman Gürün ise, "Yasa gereği büyükşehire devredilmesi gereken tesisleri, hizmetleri devretmeyerek bu süreçlerde Büyükşehir Belediyesini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan, tesislerin büyükşehire devri halinde mağduriyet yaşanacağını iddia eden yöneticilerimiz var" demişti.
Gürün’ün bu sözleri yeni bir tartışma başlattı. Fethiye’de 15 mahalleye gece asılan bilboardlarda Osman Gürün’ün iskeleyle ilgili sözlerine ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çeşme Belediyesi ile ilgili açıklamasına yer verildi. ’Aynı bölge, aynı parti, aynı yasa’ başlığı altında iki belediye başkanının kıyaslandığı billboardlara, Gürün ve Kocaoğlu’nun fotoğrafları konularak, ’Bu da başkan’, ’Bu da başkan’ yazıldı. Bilboardda Kocaoğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen yer altı otoparkı ile 100 milyon lira değerindeki 34 dükkanı Çeşme Belediyesine iade ettiği belirtilerek, "Belediyenin kendi imkanlarıyla Alaçatı’ya kazandırdığı mülkler üzerinde ne bir hakkımız ne de katkımız söz konusu" sözleri yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.