Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Feridun Yazar Memleketi Şanlıurfa’da Defnedildi

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden HDP eski milletvekili ve siyasetçi Feridun Yazar’ın cenazesi memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi.Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenaze, Feridun Yazar’ın...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Feridun Yazar Memleketi Şanlıurfa’da Defnedildi
Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden HDP eski milletvekili ve siyasetçi Feridun Yazar’ın cenazesi memleketi Şanlıurfa’da toprağa verildi.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenaze, Feridun Yazar’ın doğup büyüdüğü Küçükördek kırsal Mahallesi’ne götürüldü. Cenazeye CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Sabahat Tuncel, HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Selim Sadak, HDP’nin bölge milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı. Cenazenin defnedileceği köy girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana girmek isteyen araçlar ve şahıslar didik didik arandıktan sonra bırakıldı.
Cenaze töreninde konuşan Yazar’ın kızı Revşan Yazar, "Hayatı boyunca hep dik ve onurlu durmuştur. Demokrasi, özgürlük ve halkların kardeşliği için mücadele vermiştir. Onurlu bir şekilde gitti. Her zaman onun yolundan gideceğim. Hem babam hem önemli bir değer gitti, hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Cenazede bir konuşma yapan DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ise Yazar’ın Kürt halkının vermiş olduğu demokrasi mücadelesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
DTK Eş Başkanı Leyla Güven de, Yazar’ın yaşamının kendilerine Kürt halkının mücadelesini anlattığını söyleyerek fedakar ve güzel bir insanı yitirdiklerini belirtti.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ise Kürtçe yaptığı konuşmasında Feridun Yazar’ın hayatına değindi.
Feridun Yazar’ın cenazesi, kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında defnedilirken tabuta sarılan yakınları gözyaşları döktü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.