Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ferhat İle Şirin Yeşilırmak’ta Buluşacak

Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı Amasya’da belediye tarafından Yeşilırmak üzerine yaptırılan ‘Ferhat’ Köprüsü’nün ardından şimdi de ‘Şirin’ Köprüsü’nün inşası planlanıyor.Hacılar Meydanı ile Akbilek Mahalleleri...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ferhat İle Şirin Yeşilırmak’ta Buluşacak
Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı Amasya’da belediye tarafından Yeşilırmak üzerine yaptırılan ‘Ferhat’ Köprüsü’nün ardından şimdi de ‘Şirin’ Köprüsü’nün inşası planlanıyor.
Hacılar Meydanı ile Akbilek Mahalleleri arasında inşa edilecek köprüye ‘Şirin’ ismini vereceklerini açıklayan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Amasya’da yaşandığı rivayet olan efsane aşkın kahramanları Ferhat ile Şirin idi. Kazı çalışmasını sürdürdüğümüz Ferhat Tüneli’nin bitiş noktasına iki yıl önce Ferhat adında köprü yapmıştık. Şimdi de yeni yapacağımız köprüye Şirin ismini vereceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Özdemir, 2 milyon 330 bin liralık bedelle ihalesi yapılan köprü inşaatının yakında başlayıp bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Kendi dönemlerinde yapılan 4. köprü olacak Şirin Köprüsü ile şehir merkezinde Yeşilırmak üzerindeki köprü sayısının 14’e yükseleceğine değinen Özdemir, yeni köprünün İstasyon, Ferhat, Kurtboğan ve Akbilek köprülerindeki taşıt yoğunluğunu da azaltacağını söyledi.
Şehirde Ferhat Su Tüneli’nin bulunduğu mevkiye de yine Amasya Belediyesi tarafından Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi yapılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.