Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fener Rum Patriği Bartholomeos Gökçeada’da

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada merkez kilisesinde düzenlenecek ayini yönetmek üzere adaya geldi. Patrik Bartholomeos, Gökçeada’da imece usulüyle devam ettirilen yol yapım çalışmasını inceleyerek, ustalara destek için yola taş...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada merkez kilisesinde düzenlenecek ayini yönetmek üzere adaya geldi. Patrik Bartholomeos, Gökçeada’da imece usulüyle devam ettirilen yol yapım çalışmasını inceleyerek, ustalara destek için yola taş döşedi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, bir dizi ziyaret ve ayine katılmak üzere geldiği Gökçeada’da Kaymakam Muhittin Gürel’i makamında ziyaret etti. Patrik, 1 yıldır tadilatta olan kilisede onarımın tamamlandığını söyledi. Kuzey Yunanistan Serez Metropoliti Theologos’un da katıldığı ziyaretin ardından, Patrik Bartholomeos ve beraberindekiler, ilçe merkezinde imece usulüyle yapılan yol çalışmasını inceledi. Burada Belediye Başkanı Ünal Çetin tarafından karşılanan Bartholomeos, "Adamız için çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Bunların arasında yolların onarımını da yapıyorsunuz. Bir adalı olarak hem teşekkür, hem de tebrik ederim" dedi.
Çetin, yolların imece usulüyle yapıldığını belirterek Patrik Bartholomeos’tan yola bir taş koymasını istedi. Patrik de, adanın kendine has doğal taşını alarak taş ustasıyla beraber yola koydu. Bartholomeos, çalışanlara kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.