Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fedakar Şeker İşçisi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Emekliliğine hak kazandığı halde işçi yetersizliği dolayısı ile çalışmaya devam eden ve 12 Mayıs Perşembe günü işbaşında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Şeker Fabrikası Tevfiye atölyesi ustabaşı Coşkun Geriş,...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekliliğine hak kazandığı halde işçi yetersizliği dolayısı ile çalışmaya devam eden ve 12 Mayıs Perşembe günü işbaşında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Şeker Fabrikası Tevfiye atölyesi ustabaşı Coşkun Geriş, son yolculuğuna uğurlandı.
Eskişehir Şeker Fabrikası’nda yaşanan işçi sıkıntısına karşın fabrikada çalışan tüm işçiler, iş yükünü karşılamak için her gün iki saat fazla çalışma eylemine başlamıştı. O işçilerden biri olan Coşkun Geriş, Şeker Makina Fabrikası’nda ustabaşı olarak görev yapıyordu. 1962 doğumlu olan ve 1979 yılından bu yana Eskişehir Şeker Fabrikası’nda çalışan Geriş, 2015 yılında emekliliğe hak kazanmıştı. Ancak fabrikada yaşanan kalifiye eleman sıkıntısından dolayı Geriş, kendisinden istenen emekliliği erteleme isteğini kıramadı ve çalışmaya devam etti. Geriş, dün sabah fabrikada çalıştığı esnada aniden fenalaştı. Hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Geriş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölüm haberi şeker fabrikasını yasa boğan Geriş’in cenazesi, bugün Gündoğdu Mahallesi Doğruyol Camii’nde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Boyacıoğlu köyünde defnedildi.
Cenazeye, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, Şeker Fabrikası Müdürü Ali Erdoğmuş, Şeker-İş Şube Başkanı Cengiz Ünder, Şeker-İş Şube eski Başkanı Davut Köröğlu’nun yanı sıra Geriş ailesinin yakınları dostları ve şeker işçileri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.