Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatsa’dan Somali’ye Gönül Köprüsü

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Somali’ye su kuyusu açılması amacıyla Fatsa Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında yardım protokolü imzalandı.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fatsa...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatsa’dan Somali’ye Gönül Köprüsü
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Somali’ye su kuyusu açılması amacıyla Fatsa Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında yardım protokolü imzalandı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fatsa Belediyesi’nin Somali’de su kuyusu açılması amacıyla göndereceği 12 bin TL’lik yardım için İHH İnsani Yardım Vakfı ile gerçekleşen imza protokolüne katıldı. Fatsa Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen yardım protokolü imza törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşcı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da katıldı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptığı konuşmada Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları bakımından hem de sivil toplum kuruluşları bakımından dünyada insani yardımlar açısından çok önde olduğunu belirterek, “Bunu bir kere da altını çizmek isterim. Nominal değer olarak Türkiye dünyada 2014 yılında dünyada üçüncü oldu ama gayri safi milli hasılaya oranladığımızda Türkiye dünya birincisi. Hem TİKA yardım kurumları üzerinden Hem de İHH gibi yardım kuruluşlarımız üzerinden, Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız üzerinden hem de belediyelerimiz üzerinden yapılan yardımlarla neredeyse Türk insanı dünyanın her yerine el uzatmıştır. Ben de bu gibi yerlerde insanların sırtlarında başları üzerinde beş kilometre 6 kilometre su taşıdıklarını şahit olmuştum. Orada birkaç köy arasında bir su kuyusu olduğu zaman bundan büyük bir memnuniyet duyuyorlar. Şunu iftiharla söyleyebiliriz ki, hem doğu hem batı Afrika’da Afrika’nın her yerinde Türkiye’nin kuruluşları gerek kamu kuruluşları gerek belediyeler gerek sivil toplum kuruluşları gerek bireysel olarak vatandaşlar buralarda her alanda insani yardımlar alanında büyük destekler veriyorlar. Devletimiz bazı yerlerde yollar yapıyor, hastaneler yapıyor okullar yapıyor, ziraat alanında destekler veriliyor ve oradaki insanların muhtaçlara yönelik onlara yoksulluktan kurtarabilmek için Türkiye üzerine ne düşüyorsa onu yapıyor. Ben de Bu çerçevede yapılan bütün hizmetleri minnetlerimizi şükranlarımızı ifade ediyorum. Fatsa Belediyesi olarak Somali’de su kuyuları açılması açısından yapacağınız bu yardımı sizin tahminlerinin üzerinde büyük bir değeri olduğuna eminim. Hem oraların insanı Türkiye ile yakınlaşıyor hem de büyük bir sevaba vesile oluyorsunuz. Ben bu faaliyetin sadece bir su kuyusu açma faaliyeti olarak değil gerçekten burayla Fatsa ile Somali halkı arasında bir gönül köprüsü oluşturulması bakımından çok değerli bulduğumu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
İmza protokolü öncesi ilk açıklamayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise, “Şu anda beni çok onurlandıran ve gururlandıran bir imza törenine hep birlikte şahitlik ediyoruz. Fatsa Belediyesi olarak aracı olduğumuz insani yardım kuruluşu Ordu şubesi ile birlikte Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş beyin katılımıyla bir protokol imzalıyoruz. Bu protokol inşallah Somali’de oradaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara su bulabilmek için su kuyusu açılmak üzere bir yardım protokolü imzalıyoruz. Bu yapmış olduğumuz yardımları inşallah insani yardım Kuruluşu Somali’de bir su kuyusu açacak. Geçtiğimiz aylarda insani yardım kuruluşu Genel Başkanı Büyükşehir Belediyemizi ziyaret etmişti. O zaman kendilerinden dinlediğimde bu olay beni çok duygulandırmıştı. Belediyecilik yapıyoruz, belediyeciliğin nankör hizmetleri alt yapı ve kanalizasyon. Su ve kanalizasyonun varlığı anında kimse haberdar değil, yokluğu anında herkes kadir kıymet bilip de dua değil beddua ediyor. Belki 24 saat çeşmeden suyun aktığı zaman kimse bu hizmetin kıymetini bilmiyor. Somali ve Afrika ülkelerindeki hikayeleri dinlediğimde bırakın çeşmeden su akmasını zaten şebeke yok, elektrik yok 10 köye bir kuyu düşüyor, dedi. Orada herkes yani 10 köy bir köye gidip su ihtiyacını karşılıyor, demişlerdi. Biz bu hizmetlerimizi yapmaya yine sonuna kadar devam edeceğiz. Bu bizim asli hizmetimiz ama Somali’de Afrika’da olmadığında beddua etmeyen olduğunda inşallah bize dua edecek bu hizmeti vesile kılabilirsek ve onların duasını alabilirsek bizlere ne mutlu. Belki rakam çok büyük değil ama bir tane de olsa orada bir kuyunun açılması bizi manen mutlu edecek” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 12 bin TL’lik yardım protokolü Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da şahitliğinde Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi Ali İyi arasında imzalandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.