Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatma Şahin bir televizyon programında konuştu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir televizyonun programının konuğu oldu. Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Başkan Şahin, 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarını ve yaşananları başkent kulisinde anlattı. Şahin...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir televizyonun programının konuğu oldu. Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başkan Şahin, 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarını ve yaşananları başkent kulisinde anlattı. Şahin bundan sonra yapılması gerekenler hakkında görüşlerini belirtirken, Gaziantep’in darbe girişimine ne tepki gösterdiğini ifade etti.
Şahin, 15 Temmuz akşamı İstanbul’da olduğunu belirterek, “Ben 15 Temmuz akşamı İstanbul da uluslar arası bir toplantıdaydım, 120 ülkenin temsilcisinin katıldığı toplantıdaydım. Çıkışta uçağa binmek için Atatürk Hava alanına geldiğimizde tankların hava alanını kapattığını gördük. Orada sabaha kadar bekleyip sabah saatlerinde Gaziantep’e dönebildik” dedi.
"Zırhlı Tugay Komutanı beni aradı fakat konuşmadım"
15 Temmuz Türk tarihine altın harflerle yazılacak diyen Şahin, “Aslında sadece belediye ve tek bir kurum değil, 15 Temmuz akşamı Türk tarihine altın harflerle yazılacak bir başarı hikayesi yazıldı. Bir destan yazıldı. 81 ilde her bir organ orada büyük bir mücadele verdi. Biz ikici bir kurtuluş savaşı mücadelemizi verdik. Her şehir bu mücadelenin canlı şahidi oldu. Biz gazi şehir olarak 100 yıl öncede Fransızlara karşı bu mücadeleyi vermiştik. 3 bin 200 şehidi olan bir geçmişten geliyoruz. Dolayısıyla bizim bir kahramanlık hikayemiz var. 15 Temmuzda her şehirde olduğu gibi bizimde durmamız gereken bir duruşumuz oldu. Bizim 3 yıldan beri beraber çalıştığımız komutanımız şuanda göz altında. Daha önceki komutanımız şuanda Trakya da, o da işin içinde ve göz altında. Biz Valimizle beraber güvenlik toplantılarında bu şehrin bu sınırlarını askeriyenin yetemediği bütün lojistik destekleri Büyükşehir içinden yapıldı. Yıllarca beraber bu sınırda birlikte çalıştık. Bugün baktığımız zaman biz bu sınırı kime emanet etmişiz Büyükşehir olarak 50 milyon TL sadece biz verdik. Güvenlik duvarı, pist ve yolları için, en kötü şey güven duygusunu kaybetmektir. Bundan sonra o büyük fotoğrafı çok iyi görüp, toparlanmamız gerekiyor. Jandarma komutanımız, net bir şekilde yanımızda dururken, tugay komutanımızın konuşması değişti. Bizde emir komuta var dedi. Biz baktık ki iş çok vahim, hemen tugay komutanlığına bütün iş makinemizi yığdık. Kışladan çıkmasınlar diye. Tugay komutanı beni arıyor, çünkü biz o kadar çok birlikte çalıştık ki, beni arayıp iş makinelerinden rahatsızlığını bildiriyor. Fakat ben konuşmadım ve gereğini yaptım. Çünkü ben 2 milyonun güvenliği için üzerime düşeni yaptım” ifadelerini kullandı.
Gaziantep’te 15 Temmuzda yaşananlar hakkında bilgi veren Şahin, “Biz önce liderimizin ne dediğine baktık çünkü Cumhurbaşkanının ne dediği çok önemliydi bu bir takım oyunuydu. Cumhurbaşkanımızın herkes sokağa çıksın mesajı üzerine toplum mesajı aldı. Önemli olan liderlik, toplumun liderine olan güveni ve çok hızlı bir şekilde bunun gereğini yapmasıdır. Millet devleriyle kader birliği yaptığı zaman bütün oyunlar bozuluyor” şeklinde konuştu.
"FETÖ, PKK’dan daha tehlikeli"
FETÖ’nün PKK’dan daha tehlikeli olduğunu milletin gördüğünü söyleyen Şahin, “Mısır ile Türkiye de yapılmak istenilen darbeye bakmak lazımdır. Arsındaki farkı görmek gerekiyor. Aslında Mısır, Menderes döneminde yaşananları yaşadı. 50’li yıllarda Türkiye’nin yaşadığını Mısır 2000’li yıllarda yaşadı. Türkiye aradan geçen 60 yılda her 10 yılda bir darbe gördü bu süreçte toplum kendi demokratik derinliğini oluşturdu. Bunların hesaplamadığı nokta budur. En kötü yönetim bile darbe yönetiminden daha iyidir dediği bir toplumsal mutabakat sağlandı. FETÖ terör örgütünü PKK’dan daha tehlikeli bir örgüt olduğunu bu toplum gördü. Çünkü F16 savaş uçaklarının kendi meclisini bombalamasını sağladıklarına bu toplum şahit oldu. PKK’nın elinde böyle bir güç yok” ifadelerine yer verdi.
Bundan sonra ne yapmak gerekiyor
Bundan sonra yapılması gerekenleri sıralayan Şahin, “15 Temmuzdan çok büyük bir ders almak gerekiyor. Dersin başladığı yer Kuleli’dir. Bu askeri kadro bu hale nasıl geliyor. Bu işe müfredattan başlanması gerekiyor. Başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere, herkesin çok hızlı bir şekilde geriye dönüp, başa dönmesi gerekiyor. Bunlar bir sonuçtur. Ciddi bir denetim sisteminin hayata geçmesi gerekiyor. Daha önceki darbelerde bile parlamentoya kimse bomba atmadı. Biz bir acil eylem planında sınıfı geçtik. Ama bu bundan sonrasıyla alakalı muhalefetin geleceğimiz için bu duyguyu kaybetmeden, bundan sonra bunların yaşanmaması için gerekli yasaların çıkarılması, bununla ilgili radikal tedbirlerin alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Askerin öz eleştiri yapması lazım’’
Bu durumu görüp sorumlu makamlardaki insanların öz eleştiri yapması gerektiğini vurgulayan Şahin “Eğer o makamlarda olanlar bu eleştiriyi yapmıyorsa onlar da kötü niyetlidir. Dolayısıyla biz kötü niyetlilere göre bekleyecek durumda değiliz. Çok acil bir şekilde bütün tedbirleri almamız gerekiyor. Millet arkamızda diye durmamalıyız, alınması gereken tedbirleri almamız gerekiyor. Bu cuntacılar o kadar geri kalmış ki TRT kanalında yayınladıkları bildirinin bütün kanallarda okunacağını sanıyor. 50’li yılların dünyası gibi bir kanalla bütün basını kontrol edeceklerini düşünen bir cunta bunlar. Sadece Gaziantep’te 50 gazetemiz var. İnternet siteleri bunların bu dünyadan haberleri yoktur” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.