Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih’te ‘Gaziler Günü’ töreni

Fatih’te 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle yaklaşık 200 şehit ve gazi yakınının katıldığı bir tören düzenlendi.Fatih Kaymakamlığı tarafından Fatih Belediyesi destekleri ile Topkapı Sosyal Tesisleri’nde 19 Eylül Gaziler Günü töreni...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih’te 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle yaklaşık 200 şehit ve gazi yakınının katıldığı bir tören düzenlendi.
Fatih Kaymakamlığı tarafından Fatih Belediyesi destekleri ile Topkapı Sosyal Tesisleri’nde 19 Eylül Gaziler Günü töreni düzenlendi. Törene Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçe kaymakamı Ahmet Ümit ve yaklaşık 200 gazi ile şehit yakını katıldı. Tören geçmişten bu güne kadar ülkesi uğruna can veren şehit ve bu uğurda yara alan gazilerin anılması ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden törende, Başkan Demir ve Kaymakam Ümit, 15 Temmuz darbe girişiminden bahsederek birlik ve beraberlik duygularına vurgu yaptı. Tören, programa katılan gazi ve şehit yakınlarına yemek ikramının yapılması ile sona erdi.
Gaziler Günü töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatan ve toprak uğrunda ölen varsa, şehit olan varsa vatandır. Bu millet bunu defalarca ispat etmiştir. Gaziler Günü münasebetiyle 15 Temmuz’daki şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize Allah’tan şifa diliyoruz. Bu aziz milletin ferasetine, üstün vasıflarına da şahitlik ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımız sokaklara, meydanlara, limanlara abdestini alıp yollara çıktı. Avrupa’da deprem oldu, mağazaları yağmaladılar ama bizim insanlarımızın üstün vasıflarından bir tanesini de bu zaman yaşadık” dedi.
Sözlerine devam eden Başkan Demir, “Başta şüphesiz 15 Temmuz şehitlerimizin ve bu vatanı bize toprak yapan, bu inancı ve bayrağı bize bayrak yapan bu Ezanlarımızın minarelerde sürekli okunmasını sağlayan geçmişten bugüne bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bunları o şehitlerimize, gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.