Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih’te Afrika Kupası Heyecanı

Fatih Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen Afrika Kupası’na Gana ve Kamerun maçıyla start verildi. 16 Afrika ülkesinin katılacağı turnuva 11 Haziran’a kadar devam edecek.Afrika ülkelerinden transfer vaadiyle...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen Afrika Kupası’na Gana ve Kamerun maçıyla start verildi. 16 Afrika ülkesinin katılacağı turnuva 11 Haziran’a kadar devam edecek.
Afrika ülkelerinden transfer vaadiyle kandırılıp Türkiye’ye getirilen ve burada kaderleriyle başbaşa bırakılan Afrikalı futbolculara Fatih Belediyesi sahip çıktı. Yaklaşık 5 yıl önce Afrika Dostlukspor olarak çalışmalara başlayan futbolcular, 4 yıldır Fatih’te düzenlenen Afrika Kupası’nda mücadele ediyor. Bu yıl 16 Afrika ülkesinin katılacağı futbol turnuvasının ilk maçı Gana ve Kamerun arasında çekişmeli bir mücadele ile başladı. Taraftarlar ise iki takımın kıyasıya mücadele ettiği maçta tribündeki yerini alarak takımlarına destek verdi.
"AFRİKA DOSTLUKSPOR’A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK"
Afrika Kupasının ilk müsabakasında maç öncesi futbolcularla bir araya gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, futbolculara başarılar diledi. Gana ve Kamerun maçı öncesi özel turnuvaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Demir, “Biz çalışmalarımız sırasında Fatih’in değişik bölgelerinde antrenman yapan arkadaşlarla karşılaştık. Daha sonra onları bir takım altında toplamaya karar verdik ve o takımın adına da Dostlukspor dedik Biz Fatih Belediyesi olarak o Dostlukspor’a her türlü desteği verdik" dedi.
"AFRİKA’DAN KANDIRILIP GETİRİLEN TOPÇULARIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Sadece Dostlukspor destek vermenin yeterli olmayacağı için turnuva yaptıklarını dile getiren Başkan Demir, "Bu ilçede Afrika’nın bütün her yerinden öğrenciler var. Eminim bu insanların hepsi kendi ülkelerinde birinci liglerinde top oynadıkları yerden kandırılıp getirilen insanlar. Tabir yerindeyse umut tacirleri tarafından getirilip İstanbul’un değişik yerlerine terk edilmişler. Bizlerde daha sonra bu genç arkadaşların hayallerini gerçekleştirmeye aracılık yapalım dedik. Bu Dostlukspor’la başlayan ilişki daha sonra Afrika Kupasına dönüştü. Şu anda burada 16 Afrika ülkesinin temsilcileri var. Bu turnuvada 32 maç yapacaklar ve buradan bir şampiyon çıkaracağız. İlk maç Gabon’la Kamerun arasında olacak. Burada asıl hedefimiz buraya biz futbol menajerlerini davet ediyoruz ve hayallerini gerçekleştirmeleri için onlara yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
FATİH’TEKİ AFRİKA KUPASINA AFRİKALILARDAN BÜYÜK İLGİ
Fatih Belediyesi’nin organize ettiği Afrika Kupası’na İstanbul’un çeşitli yerlerinde yaşayan Afrikalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kimi Afrikalılar ülkelerinin başarılı olabilmeleri için sahada ter dökerken, kimileri ise tribünden destek verdi. Kamerun takımının stoper oyuncusu Mata Diego, “Bizim aramızda çok profesyonel oyuncular var. Bizim Kamerun güzel bir takımı var. Biz onlara galibiyet almaları için geliyoruz. Biz bu turnuvayı kazanmak için çalışıyoruz. İnşallah bugün yapacağımız maçı alacağız” diye konuştu.
Ülkesinin takımına destek vermek için gelen İbrahim Sanga ise, “Biz buraya arkadaşlarımıza destek vermek için geldik. Çünkü, burada küçük Afrika Kupası yapılıyormuş, bizde buna katılmak için geldik. Benim arkadaşlarım topçu olmak için Türkiye’ye geldi. Bu turnuva bizim için çok önemli, çünkü, Türkiye ve Afrika arasındaki ilişkilere çok iyi bir fırsat oluşturuyor” şeklinde konuştu.
Fatih Belediyesi Afrika Kupası 2016 Futbol Turnuvası boyunca maçlar Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri saat 13.00, 15.00, 16.00, 17.00 saatlerinde Mimar Sinan Stadyumunda oynanacak. 11 Haziran Cumartesi günü yapılacak final karşılaşmasının ardından kupa sahibini bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.