Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Sultan Mehmet Vefatının 535. Yılında Anıldı

Fatih Sultan Mehmet, vefatının 535. Yılında Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.Kocaeli Valiliği, Gebze Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen program ile Fatih Sultan Mehmet, vefatının 535. yılında...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Sultan Mehmet, vefatının 535. Yılında Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.
Kocaeli Valiliği, Gebze Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen program ile Fatih Sultan Mehmet, vefatının 535. yılında anıldı. Programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Fatih Sultan Mehmet’in gerçekleştirdiği fetihlerden ve yaşam tarzından bahsettiği bir sunum gerçekleştirdi.
“TARİH SUYA BENZER, HANGİ KABA KOYARSANIZ ONUN ŞEKLİNİ ALIR”
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ardından kürsüye gelen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Allah herkese, her topluma ayrı bir değer ve önem vermiş. Gebze’ye de Fatih Sultan Mehmet’in tekrar doğması ve bu şehirde yetişen gençlerin bu maneviyatla yetişmesi değerini bahşetmiş. Bu önemli bir değerdir. Tarihini bilmeyenin geleceği olmaz. Bugün eğer dışarıdan ve içerden üzerimize gelen mihraklar varsa bu özelleşmekten dolayıdır. Tarihte her millet özellik kazanır, özelleşir. Bizim milletimizin genlerinde de devlet kurma geleneği var. Bugün 2016 yılında, Fatih’in yaşattığı özgürlükleri yaşayamayan yerler var. Fatih’in döneminde Avrupa’da 200 tane tıp kitabı varken bizde 900 taneydi. Ama gençliğin ilerlemediği, milliyetçiliğin ilerlemediği dönemler sayesinde biz bugünlere geldik. Tarih suya benzer, hangi kaba koyarsanız onun şeklini alır. Tarihi biz şekillendireceğiz. Bu sanayi bölgesinde, Fatih’in ruhaniyetiyle birlikte buradaki gençlerimiz, bilim adamlarımız ile dünyaya sesimizi duyuracağız. Biz Gebze Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık ve yapacağız” dedi.
“FATİH SADECE BİR KOMUTAN DEĞİL, DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜDÜR”
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Çağ açıp, çağ kapatan, İstanbul’un fethiyle dünya tarihini değiştiren, Osmanlı beyliğini imparatorluğa dönüştüren, sadece siyasi ve askeri bir zaferi kazanan bir komutan olarak değil bilimin, sanatın, inovasyonun bugünkü dille değişimin öncüsü olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın, o kahraman komutanın bütün askerlerini ve İstanbul’’un fethini müyesser kılan bütün şanlı ecdadımızı bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. İstanbul dünyanın her dem ve her zaman merkezi olan stratejik, lojistik önemi tarihin her döneminde ve her zaman çok önemli ve değerli olan ve fethiyle Osmanlı beyliğini imparatorluk boyutuna taşıyan bir büyük şehirdir. Fatih çok genç yaşta bu büyük fethi gerçekleştiren bir büyük komutan, bir büyük devlet adamı, bir büyük inanandır” şeklinde konuştu.
Program açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panel ve hediye takdimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.