Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih Ayvansaray Kültür ve Turizm Güzergahı’na önemli bir konaklama alanı dahil oldu

Fatih Belediyesi tarafından 2006 senesinde başlatılan Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesi kapsamında bölgede turizmi canlandırmak amacıyla bir konaklama alanı inşa edilecek. Projede yapılacak yeni otel ile ilgili imza töreninde...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih Belediyesi tarafından 2006 senesinde başlatılan Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesi kapsamında bölgede turizmi canlandırmak amacıyla bir konaklama alanı inşa edilecek. Projede yapılacak yeni otel ile ilgili imza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir: " Terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen algıya inat yapılan bu proje çok önemli." dedi.Projeyle birlikte bölge, turizm açısından önemli bir destinasyon olma önemini daha da arttıracak.
İstanbul’un Tarihi Yarımadası Fatih’te, Osmanlı esintilerini muhafaza eden bir proje ile hayata geçiyor. Fatih Belediyesi tarafından 2006 senesinde başlatılan ve Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesinde sona gelindi. Tescilli 15 binanın tarihi dokusu korunarak yenilenen bölgede turizmi canlandırmak amacıyla otel inşaatı için anlaşma imzaları atıldı.
Uluslararası şirketin Türkiye’deki ilk oteli olacak
20 bin metrekarelik alan içerisinde toplamda 11.000 m² kullanım alanı olan ve birçok kompleksten oluşan yatırımında büyüklükleri 26 ile 60 m² arasında değişen 127 oda, 450 m² balo salonu, toplantı salonu, SPA merkezi, 2 adet restaurantı ile yeraltı otoparkı bulunan bir otel inşa edilecek.
“Terör algısına inat önemli bir proje ”
İmza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşüme özel bir örnek olarak gösterdiği Ayvansaray Türk Mahallesi Kentsel Yenileme projesinin hayal edilenin de üzerinde olacağını ifade etti. Turizm bölgelerinin birbirine bağlanmasıyla beraber bölgeye canlılığın geleceğini belirten Fatih Belediye Başkanı Demir, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;"Tüm buraları birbirine bağlayacak , turistlerin gelip kalabileceği ve burayı gezebilecekleri bir turizm alanına ve otele ihtiyaç vardı. Özellikle son dönemlerde turizmle ilgili terör saldırılarından dolayı oluşturulmak istenen bu algıya inat Milenyum gibi uluslar arası bir şirketin, İstanbul Ayvansaray’da bizim için kıymetli bir yerde turizm yatırımı yapması son derece önemli. Ülkemizin turizm potansiyelinin göz önünde bulundurması bakımından bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bir turizm güzergahının, destinasyonunun oluşturulması açısından da son derece önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnsanlar geldiklerinde mutlaka buralarda oturmayı arzu edecekler.”
Konuşmaların ardından, Millennium & Copthorne Hotel grubu adına Francais Kassab, Altın İstanbul A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Şener sözleşmeyi imzalarken , Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de imza törenine tanıklık etti. Heyet daha sonra inşaat çalışmaları devam eden alanda incelemelerde bulundu.
Kentsel dönüşüm ile turizm merkezi haline gelecek olan bölge, Haliç Sahilindeki kültürel çeşitliliği ile dikkat çeken, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları, Emir Buhari Tekkesi, Meryem Ana Kilisesi gibi tarihi eserlerle dolu bir turizm destinasyonuna sahip.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.