Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Farklı Dinler İftarda Buluştu

Antakya’da semavi din temsilcileri ve kanaat önderleri iftarda buluştu.Antakya Medeniyet Evi’nde gerçekleşen iftar yemeğine, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Müftü Yardımcısı Cafer...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 22:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 22:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antakya’da semavi din temsilcileri ve kanaat önderleri iftarda buluştu.
Antakya Medeniyet Evi’nde gerçekleşen iftar yemeğine, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Alevi Cemaati Başkanı Nasrettin Eskiocak, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Hikmet Çinçin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Ahmet Yetişen ve 3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan, Türkçe, Arapça ve Ermenice ilahiler seslendiren “Medeniyetler Korosu” üyeleri katıldı.
Koro Başkanı Yılmaz Özfırat, yaptığı konuşmada, ramazan ayının tüm insanlığa barışı ve huzuru getirdiğine inandıklarını ifade ederek, Antakya Medeniyetler Korosu olarak farklı dinlere mensup olan Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudiler olarak bir araya gelip iftar sofrasında buluştuklarını kaydetti.
Amaçlarının insanlara barışı, kardeşliği ve hoşgörüyü göstermek olduğunun altını çizen Özfırat, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve çektiği sıkıntılar için dua ettik, inşallah terör belasının son bulmasını istedik. Bu akşamki bu soframız belki de insanlık sofrası olarak tarihe geçti. Bu akşam burada belki bir Hıristiyan da oruç tuttu bir Yahudi de oruç tuttu ve birlikte tek bir Allah için dualarımızı ettik. Tek bir düşüncemiz vardı inşallah ülkemiz huzura ve barışa erişir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.