Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fanatik yemenilere yoğun ilgi

Gaziantep’in geleneksel ayakkabısı yemeni, fanatik taraftarların yurtiçinden ve yurtdışından gelen talepleri üzerine her renkte üretiliyor.Gaziantep’te üretilen ve hem yöre halkı tarafından hem de turistik amaçla kente gelen vatandaşlardan...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in geleneksel ayakkabısı yemeni, fanatik taraftarların yurtiçinden ve yurtdışından gelen talepleri üzerine her renkte üretiliyor.
Gaziantep’te üretilen ve hem yöre halkı tarafından hem de turistik amaçla kente gelen vatandaşlardan yoğun ilgi gören yemeniler son dönemlerde fanatik taraftarların da gözdesi oldu. Gaziantepli dördüncü nesil yemeni ustası, fanatik taraftarların yurtiçinden ve yurtdışından gelen yoğun talepleri karşısında Türk futbolunun gözde takımlarının renklerini büyük bir titizlikle yemenilere uyguluyor. Kırmızı ve siyah renkle özdeşleşen tarihi yemenilerin futbol takımlarının renklerine uyarlanarak üretilmesinden taraftarlarda memnun.
İsteğe göre her renk yemeni
Dördüncü nesil yemeni ustası Fırat Dikilitaş, fanatik taraftarlardan gelen yoğun istek üzerine 2 yıldan beri her renk yemeni ürettiklerini söyledi. Fırat Dikilitaş, “7 yıldan beri yemeni işiyle ilgileniyorum. Ailemden gelen bir meslek. Taraftarlardan gelen isteklere göre özel sipariş üzerine her renkte yemeni yapıyoruz. Yemeni uzun yıllar önce kırmızı ve siyah renklerde yapılıyordu fakat son yıllarda taraftarlardan gelen özel istek üzerine her renkte üretim yapıyoruz. En fazla ilgi gören renk ise Fenerbahçe’nin renkleri olan Sarı- lacivert. Çok beğeniliyor fanatik taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor. İstenilen her renge uygun üretim yapıyor” dedi.
Fanatik taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor
Aykut Furkan Çevik, “Gaziantep’imizin değerli ustalarının sanatkarlıklarını her şeye yansıttığı gibi yemenilere de yansıttılar. Türk futbolundaki rekabet şimdide yemeniye yansıdı. Gaziantepsporlu yemeniler çok ilgi görüyor” şeklinde konuştu.
İzmir’den Gaziantep’e gelen Göztepe taraftarı Osman Yumru, “Gaziantep’e sık sık geliyorum. Böyle güzel yemeniler görünce almak mecburiyetinde kaldım. Göztepemizin sarı kırmızı renklerini görünce dayanamıyoruz. Mutlaka bir şeyler almak istiyoruz. Çok güzel bir uygulamak tabi ki futbol bir turizmdir. Futbol her şeydir. Esnaf olarak da böyle bir çalışma düşünüldüğü için çok memnun oldum. Gaziantepimizin esnafına böylesi güzel çalışmadan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.