Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fadıloğlu’ndan öğrencilere yarıyıl tatili uyarısı

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde karne heyecanı yaşayacak öğrencileri birbirinden eğlenceli ve heyecan dolu sportif etkinliklerde ağırlayacak.Yarıyıl tatiline sayılı günler kala 15 günlük molayı verimli bir şekilde değerlendirmek...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fadıloğlu’ndan öğrencilere yarıyıl tatili uyarısı

Şehitkamil Belediyesi, yarıyıl tatilinde karne heyecanı yaşayacak öğrencileri birbirinden eğlenceli ve heyecan dolu sportif etkinliklerde ağırlayacak.

Yarıyıl tatiline sayılı günler kala 15 günlük molayı verimli bir şekilde değerlendirmek isteyen öğrencilere müjdeli haber Şehitkamil Belediyesinden geldi. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1. dönemi için çalacak son ders zilinin ardından tatil süresi boyunca gençlik kampı, spor salonları ve alışveriş merkezlerinde yer alan sportif etkinlik alanlarında öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek etkinliklerin hazırlıklarını tamamlayan Şehitkamil Belediyesinde görevli spor uzmanları, öğrencilerin tatil sürecinin fiziksel etkinlik ve aktivitelerle heyecanlı ve mutlu bir şekilde tamamlamaları gerektiğinin önemine dikkat çekti. Fiziksel inaktivite, yani hareketsiz yaşam tarzının günümüzün sağlık problemlerinin en önemli nedenlerinden birisi olduğunu ve hareketsiz yaşamdan kaynaklı olumsuz durumların önüne geçebilmek amacıyla birçok farklı sportif projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yarıyıl tatilinde öğrenci gruplarına yönelik gerçekleştirecekleri etkinliklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Yoğun eğitim-öğretim maratonu, sınavlara hazırlık sürecinde geçirilen hareketsiz zamanın artması, her geçen gün daha da fazla yaygınlaşan teknoloji bağımlılığı, kısacası inaktivite, yani hareketsiz yaşam tarzı farklı yaş gruplarındaki öğrencilerimizde obezite ve ona bağlı onlarca ciddi sağlık problemlerinin yaşanmasına sebep oluyor. Bu olumsuz tablonun önüne geçmek, çocuklarımızı uyuşturucu, sigara, alkol bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla spor ve sağlık konulu projelerimizi kurumlar arası işbirliğiyle sürdürüyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 1. dönemi için çalacak son ders zilinin ardından başlayacak olan 15 günlük tatil sürecinde öğrencilerimizi hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla spor salonlarında, gençlik kampı ve doğa sporları merkezimizde, alışveriş merkezlerinde oluşturduğumuz sportif etkinlik alanlarında birbirinden eğlenceli ücretsiz sportif etkinlikler ve oyunlarla öğrencilerimizi misafir edeceğiz. Sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirebilmek, çocuklarımızın akademik anlamda başarılı olmaları kadar değerli ve önemli olmalı. Karne heyecanı yaşayacak olan tüm öğrencilerimizi bu vesileyle 2017-2018- eğitim-öğretim yılının 1. döneminde yapmış oldukları tüm çalışmalardan dolayı yürekten tebrik ediyor, iyi tatiller diliyor ve sportif etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

15 günlük tatil sürecinde öğrenci gruplarını sportif etkinlik alanlarına beklediklerini ifade eden Şehitkamil Belediyesi Spor Eğitmenlerinden Canan Sever, tatil döneminde öğrencilerin ödevlerinin hareketli, zinde ve mutlu bir yaşamın yolunu açan fiziksel etkinlikler olması gerektiği ifade etti. Sever, "Ödevler, dersler, sınavlar derken öğrencilerimiz için bir dönem daha geride kaldı. Şehitkamil Belediyesi çatısı altında her fırsatta tüm vatandaşlarımızın spor yapabilmesi, gün içerisindeki fiziksel hareket kapasitelerini arttırabilmeleri amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 15 günlük tatil sürecinde yaşam boyu düzenli spor alışkanlıklarına start verebilmek adına çok önemli bir fırsat. Özelikle öğrenci gruplarımızın bu süreci en verimli şekilde değerlendirebilmeleri adına hazırlıklarımızı tamamladık. Tatil süresi boyunca tüm eğitmen arkadaşlarımızla öğrencilerimizi bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.