Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ezber Bozan Karga

Sahibiyle aynı tabaktan yemek yiyerek, “besle kargayı oysun gözünü” deyimini çürütün karga, sigara düşmanı.Samsun Yabancılar Çarşısı’nda 30 yıldır esnaflık yapan Şemsettin Akdaş, çocukluk zamanında başına gelen bir olayın...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sahibiyle aynı tabaktan yemek yiyerek, “besle kargayı oysun gözünü” deyimini çürütün karga, sigara düşmanı.
Samsun Yabancılar Çarşısı’nda 30 yıldır esnaflık yapan Şemsettin Akdaş, çocukluk zamanında başına gelen bir olayın ardından karga besleme tutkusuna yakalandı. 20 senedir karga besleyen Akdaş, son olarak yolda köpekler tarafından parçalanmak üzere olan yavru bir kargayı kurtararak onu evcilleştirdi. Evde ve iş yerinde kargasını yanından hiç ayırmayan Akdaş, yemeğini ve suyunu da ‘Çirkin’ adını verdiği kargasıyla paylaşıyor. Çirkin’in çok sadık bir kuş olduğunu belirten esnaf Akdaş, karganın bir diğer özelliğnin içenlerin elindeki sigarayı kapması.
Kargaların nankör hayvan olmadıklarının altını çizen Şemsettin Akdaş, “Küçükken karga yavrusuna dokundum ve kafamı oydular. O günden beri kargalara karşı bir merakım var. 20 senedir karga besliyorum. Bunlarla gülüyorum, ağlıyorum, oynuyorum. Kargama ‘Çirkin’ ismini verdim. Başkasının ismini verseydim davacı olurlardı. Mahkemelerde sürünmemek için ona bu ismi verdim. Çirkin’i köpeklerin ağzından aldım. Sonra onu evcilleştirdim ve arkadaş olduk. Beraber geçinip gidiyoruz. Dedikodu yapmıyor. Yemeklerimizi aynı tabaktan yiyoruz, aynı bardaktan su içiyoruz, çay içiyoruz. İnsanlarla yiyeceğime kargalarla yiyorum. İnsanlar nankör. İnsanlarla senelerce yemek yesen bir gün yemesen nankörlük yapar. Ama bu kargam nankörlük yapmaz. Sırtımdan inmez, birisi bana dokunmaya çalışsa ona ‘gak’lar. Verirsen yer, vermezsen yemez. Para pul istemez. ‘Besle kargayı oysun gözünü’ deyiminin cevabını bu kargada görün. İnsanlar insanların gözünü oyarlar. Kargalar oymaz. Kimsenin yavrusuna dokunmayacaksınız. Kimin yavrusuna dokunursanız o sizin gözünüzü oyar” dedi.
“BİR DAHA SİGARA KAPARSA 1 GÜN YEMEK CEZASI VERECEĞİM”
Akdaş, “Çirkin’in bir özelliği var. Elimde sigara gördüğü zaman kapıyor. Onu bir daha sigara kaparken gördüğüm zaman cezalandıracağım. Çirkin’e 1 gün yemek vermeme cezası vereceğim" diye konuştu.
Çirkin isimli 3 yaşındaki karga, sahibiyle birlikte sokaklarda dolaştıktan sonra tekrar sahibiyle birlikte eve ve iş yerine geri dönüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.