Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüp’te Kutlanan Gençlik Ve Fetih Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Eyüp Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Gençlik ve Fetih Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Şölen, yüzlerce gencin 200 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağıyla gerçekleştirdiği ’Gençlik Yürüyüşü’ ile başladı.Eyüp Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Gençlik ve Fetih Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Şölen, yüzlerce gencin 200 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağıyla gerçekleştirdiği ’Gençlik Yürüyüşü’ ile başladı.
Eyüp Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Mayıs İstanbul’un fethini 10 gün sürecek etkinliklerle kutluyor. "Gücümüz Gençliğimiz" temasıyla düzenlenen Gençlik ve Fetih Şöleni, 200 metre uzunluğunda Türk bayrağı ile yüzlerce gencin katıldığı büyük yürüyüş ile başladı. Eyüp’te eğitim gören yüzlerce genç, Eyüp Stadı önünden Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar mehter takımı ile birlikte yürüyüş gerçekleştirdi. Coşkulu kalabalığa Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ilçe protokolü de eşlik etti. Yürüşün ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Spor Ask gösteri grubu sahne aldı. Performanslarıyla göz dolduran grup, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gençlik ve Fetih Şöleni’ne katılan gençler, geleneksel sporlarla da tanışma imkanı buldu. Eğitmenler eşliğinde ata sporlarını öğrenen gençler, ilk deneyimlerini yaşadı.
"FETHİ VE GENÇLİK BAYRAMINI DOPDOLU BİR PROGRAMLA KUTLAYACAĞIZ"
Eyüp Belediyesi’nin bu yıl bir ilke imza attığını belirten Başkan Remzi Aydın, “Bir gün süren soğuk bir bayram yerine 10 gün sürecek ve gerçekten bayram havasında geçecek, sevgiyle, heyecanla devam edecek bir bayram tertipledik. 10 gün sürecek, içinde spor var, sanat var, kültür var, ikramlar var, heyecan var, sinema var, müzik gösterileri, konserler var. Dolayısıyla dopdolu bir programla kutlayacağız Gençlik Bayramı’nı ve fethi. Çok güzel bir katılım oldu. Gençlerin etkinlikleri çok seveceklerini ümit ediyorum” dedi.
Fetih ve Gençlik Şöleni, Haliç’teki dragon yarışlarından geleneksel spor turnuvalarına, Bilim Şenliği’nden sahne performanslarına, belgesel film gösterimlerinden sokak basketbolu turnuvalarına kadar pek çok sportif ve kültürel etkinliklere sahne olurken, ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de Eyüplü gençlere bir konser verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.