Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüp’te Beş Bin Kişilik Dev İftar Sofrası Kuruldu

Ramazan ayının ilk gününde Eyüp’te kurulan metrelerce uzunluktaki iftar sofrasında 5 bin mahalle sakini buluştu. Ramazan’ın coşkusunu birlikte yaşayan binlerce vatandaş aynı anda iftar yaptı.Eyüp Belediyesi tarafından kurulan dev iftar...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan ayının ilk gününde Eyüp’te kurulan metrelerce uzunluktaki iftar sofrasında 5 bin mahalle sakini buluştu. Ramazan’ın coşkusunu birlikte yaşayan binlerce vatandaş aynı anda iftar yaptı.
Eyüp Belediyesi tarafından kurulan dev iftar sofrasında binlerce vatandaş iftar açtı. Ramazan’ın ilk gününde 5 bin vatandaşın konuk olduğu iftar sofrasına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında dualar edildi. Bazı vatandaşların yapılan dualardan etkilenerek gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Vatandaşlar yapılan duaların ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte ilk oruçlarını açtı.
İftar programına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ”Eyüp Belediyesi her Ramazan ayında vatandaşlarımızı aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Görüldüğü gibi her zaman binlerce vatandaşımızı buluşturuyoruz. Burada dünyanın ve Türkiye’nin herhangi bir yerinden gelen insanlarımız soframıza oturup iftarını açabiliyor. Bunun dışında yine bizim her akşam farklı bir mahallemizde yine binlerce vatandaşımızla buluşmalarımız oluyor. 28 mahallemizde ve yurt dışında da iftarlarımız oluyor” dedi.
"RAMAZAN BİRLİK BERABERLİK AYIDIR"
Ramazan’ın birlik ve beraberliğe katkı sağladığını belirten Aydın, ”Düzenlediğimiz iftarlarda Ramazan’ın bereketiyle birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz. Çünkü Ramazan ayı bizi birbirimize bağlayan, yaklaştıran günlerdir. Bizde onu hissettirmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla Ramazan’dan beklentileri karşılamaya çalışıyoruz. Eyüp Sultan ensar bir beldedir. Biz herkese kucak açıp herkesi ağırlıyoruz. Herkese ensarlık yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.