Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüplüler demokrasiye sahip çıktı

Eyüp Sultan Meydanı’nda Toplanan Vatandaşlar, Darbe Girişimine Tepki Gösterdi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “değerli Eyüplüler Sizler Çok Büyük Bir İş Başardınız. Sizler Vatanınıza, Geleceğinize, Çocuklarinizin Geleceğine, Hayatınıza Sahip Çiktiniz. Sizleri Tebrik Ediyorum, Vatanınız Mübarek Olsun” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüplüler demokrasiye sahip çıktı
Eyüp Sultan Meydanı’nda toplanan binlerce Eyüplü darbe girişimine tepki gösterdi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi, “Değerli Eyüplüler sizler çok büyük bir iş başardınız. Sizler vatanınıza, geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine, hayatınıza sahip çıktınız. Sizleri tebrik ediyorum, vatanınız mübarek olsun” dedi.
Hainler tarafından vatandaşların üzerine kurşunlar yağdırarak şehit edildiği darbe girişimine karşı ilk saatlerden itibaren binlerce Eyüplü meydanları ve sokakları doldurarak tek yürek oldu, demokrasiye, vatanına, bayrağına sahip çıktı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Eyüplülerle bir araya gelerek terör örgütünün, adeta katliama dönüşen askeri kalkışmayı lanetledi. Bu arada Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge ve Aziz Babuşçu, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç ile Saadet Partisi Eyüp İlçe Başkanı İlker Çiftçi de meydanda hazır bulundu. Meydanda yapılan konuşmalarda, darbe girişimi karşısında, Eyüplülerin ve tüm vatandaşların birlik içerisinde cansiperane bir şekilde demokrasiye sahip çıkmalarına, Emniyet Teşkilatı’nın kararlılıkla gerçekleştirdiği operasyonlarına övgüler yağdırıldı.
Başkan Remzi Aydın yaptığı konuşmasında, Eyüplülerin çok büyük bir iş başardıklarının altını çizerek, “Sizler bir santim dahi gerilemeyerek vatanınıza, onurunuza, geleceğinize, çocuklarınızın geleceğine, hayatınıza sahip çıktınız. Sizleri tebrik ediyorum, vatanınız mübarek olsun. En büyük teşekkürüm sizlere. Eyüp Sultan’a yakışan budur” dedi.
Olayları ilk haber aldığı anda inanılmaz bir yardımlaşmayla işe başladıklarının vurgusunu yapan Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bütün kardeşlerimiz evlerinden geldiler. Sabahlara kadar cansiperane çalıştılar. Büyük bir şerefle, onurla ve fedakarlıkla çalıştılar. Bütün belediye çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Emniyetimiz ilk andan itibaren çatışmalara başladı. Bizden destek istediler, anında yaptık. Allah onlara güç kuvvet versin, şehitlerimize rahmet eylesin. Bütün emniyet mensuplarımızın gözlerinden öpüyorum, teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de hiçbir ayrım yapmayan siyasi partilerimizin mensuplarına etmek istiyorum. Yek vücut olarak, anti demokratik, hukuka aykırı, insanlığa aykırı, insan onuruna aykırı girişimlere set çıktıkları için. Bugün gerçekten bir bayram. Daha güçlü olduk, artık önümüze daha net bakıyoruz.”
Duaların da edildiği meydanda Başkan Aydın ve İlçe Başkanı Aykaç vatandaşlarla birlikte sabah namazına kadar oturdu. Gecenin ilerleyen saatlerinde Eyüp Belediyesi ekipleri vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Ardından ise hep birlikte sabah namazı kılındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.