Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Uzanan Vuslat Yolculuğu

Eyüp Belediyesi tarafından 2015 yılında ilki düzenlen vuslat yolcuğu projesinin 2016 yılındaki ilk etabı bugün sabah saatlerinde Konya gezisiyle başladı.Eyüp Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi ‘Bu yıl Beş Şehre Gidiyoruz’ sloganıyla...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp Belediyesi tarafından 2015 yılında ilki düzenlen vuslat yolcuğu projesinin 2016 yılındaki ilk etabı bugün sabah saatlerinde Konya gezisiyle başladı.
Eyüp Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi ‘Bu yıl Beş Şehre Gidiyoruz’ sloganıyla hareket ederek, Eyüplü vatandaşları manevi huzurun ve refahın yaşatıldığı iklimlere götürmek için hazırlıklarını tamamladı. 2015 yılında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından hazırlanan proje kapsamında 11 bin 636 Eyüplü vatandaşı, Yüksek Hızlı Trenle 138 sefer yaparak Eyüp Sultan’dan, Konya’nın Manevi Kalbi Mevlana’ya götürdü. Eyüp Belediyesi, kültür gezilerinin bu yılki ilk etabına sabah saatlerinde Eyüp Sultan Meydanı’ndan hareketle başladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katılımlarıyla ilk etabına başlanan vuslat yolculuklarına vatandaşlar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gösterdi.
“VUSLAT YOLCULUĞU PROJESİ UMARIM DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLUR”
2016 yılının ilk seferine katılarak vatandaşlarla uzun süre sohbetler eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “2016 yılının ilk seferine katılacağımdan dolayı çok heyecanlıyım. Bu güzel bir projeydi. Türkiye’de ilk defa yüksek hızlı trenle kültür gezisi düzenledik. Bu gezilere halkımızdan yoğun ilgi gördü, kamuoyunda da büyük ilgi gördü. Vatandaşların geziler hakkında talepleri devam ediyor. Bu sene de Ramazan ayına kadar sürecek olan seferimizi başlattık. Her gün 80 kişiden oluşan Eyüplü vatandaşlarımızı götürüyoruz ve getiriyoruz. Biz belediye olarak kültür gezisi faaliyetinde bulunuyoruz. Hükümetimizin önemli bir yatırımını vatandaşlarımıza tanıtma fırsatı buluyoruz. Halkımızı konforla kaliteyle buluşturuyoruz. Gerçekten diğer belediyelere de örnek olacak bir proje, umarım bu projemiz yaygınlaşarak devam eder” dedi.
KÜLTÜR GEZİLERİ KAPSAMINDA EYÜPLÜLER KONYA’YI GEZDİ
Eyüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Vuslat Yolculukları projesi kapsamında Konya’ya giden Eyüplü vatandaşlar, ilk olarak Şehitlik Müzesi ve Mevlana Müzesi gezerek bol bol fotoğraflar çektirdi. Mevlana Türbesi’nin önünde konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Şu anda Mevlana Türbesinin önündeyiz. Gerçekten manevi bir iklim var. Arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı ilk defa gelmişler. Onlar çok değişik duygular içindeler. Ben daha önce üç defa gelmeme rağmen heyecanlıyım. Bende içeriye girerek dua edeceğim” diye konuştu. Rehberler eşliğinde Mevlana Türbesi sonrasında Şems-i Tebrizi türbesini ziyaret ederek dualar eden Eyüplüler, gezi sonrasında ise Konya’nın meşhur yemeği olan etli ekmeğin tadına baktı. Başta Mevlana Türbesi olmak üzere pek çok manevi yeri gezme fırsatı bulan vatandaşlar, gezinin son kısmında ise Konya’nın en yüksek tepesi olan Akyokuş Mevkii’sine çıkarak, şehri yukarıdan izledi.
VUSLAT YOLCULUĞU VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI
Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Vuslat Yolculuğu geziye katılan vatandaşlardan tam not aldı. Geziye katılarak Mevlana ve Şemsi Tebrizi’nin huzurunda dualar eden vatandaşlar, gezide emeği geçenlere teşekkür etti. Düzenlenen vuslat yolcuğundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Uğur Taşgöz, “Bu yolculuğa katıldığımız için çok mutluyum. Ben öncelikle Eyüp Sultan’dan Konya’ya Hızlı Trenle Vuslat Yolcuğunu düzenleyen Eyüp Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Gerçekten çok muhteşem bir organizasyon, ben çok mutlu oldum” şeklinde konuştu. Vuslat Yolculuğuna katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Abid Tüfekçi, “Eyüp Belediyemizin vermiş olduğu bu hizmet takdire şayandır. Öncelikle bize bu hizmeti getiren Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Burada çok büyük bir zatın yanına girerek dualarımızı yaptık. Şu anda da Konya’nın ziyaret merkezlerini gezeceğiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.