Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüp Sultan’da demokrasi nöbeti devam ediyor

Eyüplüler demokrasi nöbetine devam ederken, darbe girişimine karşı tepkiler giderek artıyor. Eyüp Sultan Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılan binlerce vatandaş sabah saatlerine kadar Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 23:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüplüler demokrasi nöbetine devam ederken, darbe girişimine karşı tepkiler giderek artıyor. Eyüp Sultan Meydanı’nda devam eden demokrasi nöbetine katılan binlerce vatandaş sabah saatlerine kadar Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte bekliyor.
AB eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Milletvekilleri Haydar Ali Yıldız, Serap Yaşar, Harun Karaca ile İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun da destek vermek için geldiği Eyüp Sultan Meydanı’nda, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, halka hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Aydın yaptığı konuşmada; “Sağcısıyla solcusuyla, batılısıyla doğulusuyla, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla genciyle buraya tek millet olmaya gelen sizleri saygıyla selamlıyorum. Böyle bir milletin hizmetkarı olmaktan dolayı büyük bahtiyarlık duyuyorum” dedi.
“Bir destan yazıyorsunuz”
Başkan Aydın bir destan yazıldığının vurgusunu yaptığı konuşmasına şöyle devam etti:
“Haberi alır almaz abdestimizi alarak, yakınlarımızla helalleşerek il binasına gittik ve mücadelemizi başlattık. Bütün samimiyetimle söylüyorum geriye bakmadık bile. Samimiyetle, milletin iradesine çıkmak üzere hesapsız gittik. Bu bizim borcumuz, bu bizim kaderimizdir. Gittikçe artan coşkuyla, milletin ortaya çıkan iradesiyle arkadaşlarımızla buluştuk. Devamında Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamaya havalimanına gittik.”
“Ak saçlı dedelerle, teyzelerle yürüdük”
Başkan Remzi Aydın gece başlayan mücadelede, havalimanı yolunda heyecanlı, coşkulu, milletin iradesine sahip çıkan, namusuna sahip çıkan nice insanlarla beraber yürüdüklerinin altını çizerek, “Ak saçlı ihtiyar dedelerle yürüdük. Yürümekte zorlanan teyzelerle yürüdük. Vatandaşlar çocuklarıyla birlikte sokaklara çıktılar. Topyekün bir milleti gördüm. Her şeyi hesaplamışlar ama sizlerin namusunuza, geleceğinize, vatanınıza sahip çıkacağınızı hesaplayamamışlar. Darbeye karşı çıkıyoruz çünkü 14 yıldır elde ettiğimiz istikrarı kaybetmek istemiyoruz. Bizi yönetecek insanları, bize hizmet verecek insanları biz seçmek istiyoruz. Bütün bunlar bizim namusumuzdur, irademizdir. Hiç kimse milletin iradesine ipotek koyamaz. Tek vücut, tek millet, tek yürek olarak hep beraber meydanlardayız. Eyüp Sultan’dan tüm dünyaya sesimizi duyuracağız” diye konuştu.
Milletvekilleri ve İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu da yaptıkları konuşmalarda, meydanı dolduran binlerce vatandaşa tek yürek olarak, yorulmadan, yılmadan nöbete devam edilmesinin gerekliliğini vurguladılar. Vatan topraklarına hep birlikte sahip çıkılmasının şu günlerde ne kadar önemli olduğunun altını çizdiler.
Mehter marşlarının çalındığı Eyüp Sultan Meydanı’nda vatandaşlara belediye ekipleri gece boyunca simit, sandviç, çay ve çorba ikramlarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.