Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eyüp Belediyesi’ne iki ödül birden

Eyüp Belediyesi’nin Ali Kuşçu Uzay Evi ve Engellilere Sürekli Eğitim Projesi, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde iki ödül birden aldı.Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp Belediyesi’nin Ali Kuşçu Uzay Evi ve Engellilere Sürekli Eğitim Projesi, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde iki ödül birden aldı.
Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en önemli yerel yönetim ödüllerinden biri olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Dört ana kategori ve 3 özel kategoride 300’ün üzerinde projenin katıldığı yarışmada Eyüp Belediyesi Ali Kuççu Uzay Evi "Ar-Ge ve İnovasyon" kategorisinde birinci, ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) ise “Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler" kategorisinde üçüncü oldu. İnci Etuğrul’un sunuculuğunu yaptığı törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda birlik üyesi belediye temsilcisi katıldı. Belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmayı hedefliyor.
“Bugün ödül aldığımız proje yarın alacağımız projelerin müjdesidir”
Yarışmaya 4 çalışmayla başvurduklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bir birincilik ve bir üçüncülük aldık. Birinci olduğumuz projemiz Ali Kuşçu Uzay Evindeki astronomi eğitimleriyle ilgili projemiz İnovasyon kategorisinde. Engellilere Sürekli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi projemizde çok özgün bir proje oda sosyal belediyecilik anlamında üçüncülük ödülüne layık görüldü. Mutluyuz, güzel çalışıyoruz, çok çalışıyoruz. Teknoloji ve bilimi belediyemize katmaya çalışıyoruz ödüller de kendiliğinden geliyor. Her alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün ödül aldığımız proje yarın alacağımız projelerin müjdesidir” diye konuştu.
Altın Karınca Belediyecilik yarışmasının Ar-Ge ve İnovasyon kategorisinde birincilik ödülü alan Ali Kuşçu Uzay Evi’nde, Suriyeli ünlü Kozmonot Muhammed Faris eğitmenliğinde, çocuklara ve gençlere sertifikalı uzay bilimi eğitimleri veriliyor. Kendi enerjisini üreten Yeşil Bina’da Eyüplü çocukların astronomiyi ve uzay teknolojilerini tanımalarını sağlayan, ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konusunda bilgilerin edinildiği Ali Kuşçu Uzay Evi, çocukların astronot kıyafetlerini giyerek ilk uzay maceralarını yaşadıkları bir merkez olarak hizmet veriyor. Yarışmada Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler kategorisinde üçüncü olan ESER projesi ise “Her çocuk özeldir ve eğitimi hak eder" düşüncesiyle 2015 yılında Eyüp Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile zihinsel, bedensel engelli ve yaygın gelişimsel bozukluk tanılı bireylere yönelik açılan eğitim merkezidir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.